Start la proiectele pentru tineret

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
Pot opta pentru proiecte de tineret
Pot opta pentru proiecte de tineret - © Foto: djst.ro
Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor organizează, în perioada 2 aprilie – 13 iunie, concursul local de proiecte de tineret 2018.

Pentru Concursul local de proiecte de tineret 2018, tema este „Stimularea participării tinerilor la viața societății”.

Bugetul alocat concursului local de proiecte de tineret este de 43.306 de lei.

Aplicanţii eligibili pentru concursul local de proiecte de tineret 2018 sunt asociațiile și fundațiile care funcționează în condițiile O.G. nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 246/2005 și Fundația județeană pentru tineret Bihor, care funcționează conform Legii nr. 146/2002. Aplicanții sunt eligibili dacă au sediul social/filiala în județul Bihor.

Fiecare solicitant poate depune maximum două proiecte la acest concurs, dar nu pentru aceeași prioritate.

Etape

Dosarele de concurs se pot depune între 16 aprilie – 3 mai 2018, între orele 08:30-16:00 de luni până joi, iar vineri între orele 08:30-14:00 – cu excepţia zilelor nelucrătoare), la secretariatul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Bihor, din strada Mihai Eminescu nr. 11, cod poștal 410019, Oradea. Dosarele se mai pot depune şi prin poștă. Potrivit regulamentului, nu se vor lua în considerare dosarele sosite la sediul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Bihor, prin poștă, înregistrate după data de 03 mai 2018, ora 16:00, sau depuse la sediul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Bihor după data de 03 mai 2018, ora 16:00.

Etapa de verificare a conformității administrative este din 4 până în 7 mai. Rezultatele preliminare ale etapei de verificare a conformității administrative se vor afişa în 7 mai. Din 8 până în 14 mai se pot depune completările. Acestea vor fi verificate din 15 până în 16 mai. Afişarea rezultatelor finale ale etapei de verificare a conformității administrative este planificată pentru 16 mai. Etapa de verificare a eligibilității este programată pentru 17 şi 18 mai 2018.

Rezultatele etapei de verificare a eligibilității vor fi afişate în 18 mai. Contestaţiile pentru etapele de verificare a conformității administrative și de verificare a eligibilității se vor depune între 21-22 mai 2018. Analiza contestațiilor depuse pentru etapele de verificare a conformității administrative și de verificare a eligibilității se va face între 23-25 mai 2018. Rezultatele la contestațiile depuse pentru etapele de verificare a conformității administrative și de verificare a eligibilității se vor afişa în 29 mai 2018. Acestea vor fi urmate de etapa de evaluare tehnică și financiară: 30 mai – 05 iunie 2018.

Proiectele depuse trebuie să se desfăşoare în perioada 1 iulie – 5 noiembrie 2018.

Contestațiile la concursul local se depun la adresa concurs.proiecte@mts.ro.

Detalii suplimentare referitoare la concurs, inclusiv metodologia, se pot obţine de pe site-ul Ministerului Tineretului şi Sportului (www.mts.ro), site-ul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Bihor (http://www.djstbihor.ro) sau de la adresa de e-mail djst.bihor@mts.ro.

Priorităţi:

– sărbătorirea Centenarului Marii Uniri prin proiecte care cuprind activități de tipul: concursuri, festivaluri, cinemateci/videoteci, campanii, caravane, expoziții, târguri; promovarea cooperării și a parteneriatelor între actori sociali, instituționali și organizaționali cu scopul de a implica tinerii în acțiuni premergătoare preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene;
– informarea și consilierea profesională a tinerilor, precum și dezvoltarea de activități vocaționale;
– susținerea inițiativelor de integrare socială a tinerilor proveniți din medii dezavantajate (mediul rural, romi, tineri cu dizabilități, tineri fără adăpost, NEETs);
– diversificarea și dezvoltarea de acțiuni specifice de voluntariat, educație civică și implicare socială;
– susținerea diversității culturale și a accesului la cultură;
– dezvoltarea de proiecte de educație pentru sănătate în vederea promovării unui stil de viață sănătos.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !