Start la tezele unice

Start la tezele unice
ORADEA – Pe elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a îi aşteaptă două săptămâni de foc, pentru că în această perioadă vor susţine tezele cu subiect unic. Prima probă a seriei de examinări are loc chiar mâine, când va fi susţinută, începâd cu ora 12:00, proba la limba şi literatura maternă.

„Conform calendarului de susţinere a tezelor cu subiect unic, mâine va fi susţinută proba la limba şi literatura maternă de către elevii claselor a VII-a şi a VIII-a”, informează Akos Zoltan, preşedintele comisiei judeţene de organizare şi desfăşurare a tezelor. Pentru această probă, în Bihor, sunt înscrişi 1.331 elevi din clasa a VII-a şi 1.210 elevi din clasa a VIII-a.

Două perioade

Celelalte probe sunt programate, conform calendarului în 9 mai- istorie şi geografie (doar clasa a VIII), 13 mai- limba şi literatura română şi 16 mai- matematică. În această perioadă sunt aşteptaţi să susţină tezele un număr de 6.306 elevi din clasa a VII-a şi 6.095 de elevi din clasa a VIII-a.

Elevii care au absentat la tezele din semestrul I sau care vor absenta în perioada de susţinere în semestrul al II-lea vor avea posibilitatea să susţină probele la care au lipsit în intervalul 23 mai şi 2 iunie. Tezele cu subiect au înlocuit , din acest an Testele naţionale la admiterea în liceu. Notele obţinute la aceste examene având o pondere de 50% în calcularea mediei de admitere, restul fiind dat de media anilor de studiu din gimnaziu.
Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !