Start lansat la bibliotecă

1Comentariu
ORADEA – Inaugurarea noului sediu al Bibliotecii Judeţene „Gheorghe Şincai”, eveniment care a avut loc în urmă cu două săptămâni, i-a impresionat pe toţi cei prezenţi la acest eveniment.

Unul dintre cele mai moderne sedii de bibliotecă din România – după părerea bibliotecarilor din ţară invitaţi la eveniment, chiar cel mai frumos – a început de săptămâna trecută să îşi primească abonaţii. Nu mai puţin de 200 de cititori au călcat pragul instituţiei în chiar prima zi în care biblioteca a fost deschisă pentru public, luni, 29 octombrie.

Potrivit directorului Traian Ştef, cele mai solicitate secţii sunt cele de împrumuturi pentru adulţi şi copii, dar şi sala de lectură începe să fie din ce în ce mai solicitată. În paralel se înregistrează tot mai multe cereri pentru accesul la cartea veche şi la bibliografii. „Biblioteca pune acum la dispoziţia orădenilor întregul fond de carte, atât pentru bibliografia şcolară sau universitară, cât şi pentru lectura de plăcere, fiind la zi cu achiziţiile din toate domeniile. În vechiul sediu, din Piaţa 1 Decembrie, a rămas cartea de medicină şi de ştiinţe, existând aici inclusiv o sală de lectură”, spune Ştef.

Greu de găsit

Pe lângă carte, la bibliotecă se dezvoltă o gamă largă de servicii: club Internet, legătorie pentru carte, publicaţii şi arhive, tehnoredactare, copiere, spiralare, închirierea de săli pentru conferinţe, bibliografii la cerere, accesul la legislaţie, informaţii comunitare, conservare.

„Problema esenţială, în acest moment, este legată de a face cunoscută noua adresă, până ce persoanele înscrise îşi vor relua obişnuinţa de a frecventa biblioteca şi de a atrage noi utilizatori”, afirmă directorul instituţiei. Conform afirmaţiilor sale, mulţi orădeni au dificultăţi în a găsi intrarea spre bibliotecă.

Conducerea instituţiei are un program de promovare în acest sens, distribuind pliante, marcând traseul dinspre vechea clădire a comenduirii garnizoanei (Parcul Bălcescu, colţ cu str. Armatei Române), care este destinată pentru noul sediu al Muzeului. Intrarea este din strada Matei Basarab, dinspre Parcul Bălcescu, şi se poate face atât pietonal, cât şi cu maşina.

Valentin Buda1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor