Start nou la finanţările pentru IMM

ORADEA - IMM-urile mai o şansă de a obţine finanţări pentru propriile programe. Începând cu data de 1 octombrie 2008, redevine operaţională înscrierea on-line pentru mai multe programe derulate prin Ministerul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale (MIMMCTPL) şi finanţate de la Bugetul de stat.

„Mentionăm că iniţial aceste programe au fost lansate în luna iunie a.c., dar întrucât bugetul programelor nu a fost epuizat, s-a decis stabilirea unei noi perioade de înscrieri on-line”, ne-a informat Ramona Tăciuleţ, consilier programe în cadrul Centrului Teritorial de Informare, Consiliere şi Instruire pentru IMM-uri Bihor.

 

Programe

Programele pentru care pot obţine finanţări sunt: Programul de dezvoltare şi modernizare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă şi  Programul pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului. „Termenul de înscriere este de cinci zile lucrătoare (1 octombrie, ora 9:00 – 7 octombrie, ora 20:00), după care aplicaţia se va închide urmând ca agenţii economici calificaţi să depună sau să trimită documentele justificative ale proiectelor la Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Satu Mare (OTIMMC Satu Mare).

Din aceleaşi motive a neconsumării bugetului, continuă înscrierile şi pentru: Programul pentru sprijinirea dezvoltării IMM prin fonduri în limita sumelor plătite pentru profitul brut reinvestit şi Programul pentru susţinerea accesului întreprinderilor mici şi mijlocii la servicii de instruire şi consultanţă. „Beneficiarii trebuie să deţină la momentul înscrierii on-line pe site-ul www.mimmc.ro următoarele acte (care trebuie să fie eliberate înainte de înscrierea on-line, dar să fie în perioada de valabilitate): certificat constatator şi istoricul firmei de la Oficiul Registrului Comerţului, certificate de atestare fiscală de la Direcţia de Impozite şi Taxe Locale din localităţile unde societatea îşi are sediul şi din localităţile unde sunt înregistrate puncte de lucru, din care să reiasă că solicitantul nu are datorii la bugetele locale, cât şi de la ANAF cu referire la datoriile faţă de bugetul statului”, a precizat Ramona Tăciuleţ.

Detalii şi informaţii suplimentare, pot fi obţinute la Centrul Teritorial de Informare, Consultanţă şi Instruire pentru IMM-uri Bihor, strada Roman Ciorogariu, nr. 65, etaj III, cam, 23. sau la telefon 0259-432.423, tel mobil. 0753.047.074, e-mail: raluca.miclea@mimmc.ro, ramona.taciulet@mimmc.ro.

 

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase