Start proiectului „Casa Verde”

4Comentarii
ORADEA - În data de 3 noiembrie s-a dat startul Programului Naţional de înlocuire sau completare a sistemelor clasice de încălzire cu sisteme care utilizează energie solară, energie geotermală, energie eoliană şi energia pământului sau alte sisteme care conduc la îmbunătăţirea mediului.

Scopul folosirii acestor surse de energie alternativă constă în îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului prin reducerea gradului de poluare cauzată de vechile siteme de încălzire. „Se urmăreşte prin acest program stimularea utilizării de către populaţie a sistemelor care folosesc surse de energie regenerabilă, nepoluante în acelaşi timp”, a precizat Călin Mocan, directorul Agenţiei de Protecţie a Mediului (APM) Bihor.
Programul va fi finanţat din Fondul pentru Mediu, beneficiarii putând fi persoanele juridice, ONG-urile, administraţiile locale, instituţii de învăţamânt, asociaţii de locatari dar şi persoane fizice.

Fonduri
Finanţarea, provenită din taxa de poluare pentru autovehicule, se va acorda prin modaliate nerambursabilă astfel: în cazul persoanelor juridice se va acorda un procent de 50% din valoarea unui astfel de sistem, dar nu mai mult de 250.000 lei. Pentru administraţii locale sau instituţii de învăţământ se va acorda un procent de 60%, dar nu mai mult de 300.000 lei pentru un astfel de sistem, iar pentru persoane fizice sau asociaţii de locatari va fi acorda un procent de 90% din valoarea proiectului, fară a depăşi însă 25.000 lei.
Persoanele juridice, administraţiile locale sau unităţile de învăţamant care doresc să devină beneficiari ai programului pot depunde dosarele de înscriere între 3 – 28 noiembrie 2008, la sediul Administraţiei Fondului pentru Mediu Bucureşti. „Informaţii suplimentare cu privire la paşii care trebuie urmaţi în acest Program se pot obţine pe site-ul www.afm.ro ”, a arătat Călin Mocan.

 

Alexandra Borz4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor