Statia de epurare din Timisoara implineste 100 de ani. Sambata o puteti vizita!

De A. Strugariu
Statia de epurare din Timisoara implineste 100 de ani. Sambata o puteti vizita!
Statia de epurare din Timisoara implineste 100 de ani. Sambata o puteti vizita!
În 26 octombrie 2012 se împlinesc 100 de ani de la punerea în funcţiune a staţiei de epurare a apelor uzate de la Timişoara. Sâmbătă staţia de epurare de pe strada Păstorilor va fi deschisă pentru toţi cei care doresc să-i descopere istoria, de la primele încercări de gestionare a apelor uzate până la cele mai noi tehnologii folosite azi. Puteţi beneficia de transport gratuit din centru până acolo.

Sâmbătă, 27 octombrie, va fi Ziua Porţilor Deschise la Staţia de epurare a apelor uzate de pe strada Păstorilor nr. 1. Programul de vizitare va începe la ora 9.00 și se va termina la ora 14.00.

Reprezentanţii Aquatim au decis să asigure şi transportul publicului până acolo, punând la dispoziția celor care doresc să vadă staţia de epurare un autocar care va pleca din oră în oră, în intervalul orar 9.00-14.00, din stația autobuzului 33 de la Catedrala Mitropolitană, către strada Păstorilor. După terminarea turului, autocarul îi va transporta pe vizitatori înapoi la catedrală. Prima plecare a autocarului din centru va fi la ora 9.00, iar ultima la ora 13. Transportul este gratuit și se face în limita locurilor disponibile.

Pentru vizitele de grup, cei de la Aquatim recomandă să se facă programări la numărul de telefon 0256-201.370, la Biroul Comunicare şi Relaţii Publice. Un tur al staţiei de epurare durează în jur de o oră, iar vizitatorii vor fi însoţiţi de „aqua-ghizi”, care le vor explica tot ce se întâmplă în fiecare etapă de „curățare” a apei.

„Stația de epurare a apelor uzate din municipiul Timișoara, proiectată și construită de inginerul Stan Vidrighin, a fost pusă în funcțiune în 26 octombrie 1912. În prezent, stația cuprinde o linie nouă de epurare, dotată cu tehnologii performante, care să asigure o calitate a efluentului conformă cu standardele europene prevăzute pentru apele uzate urbane”, spune directorul general al Aquatim, Ilie Vlaicu.

Staţia de epurare a apelor uzate din Timişoara a fost retehnologizată prin programul ISPA al Uniunii Europene, un proiect în valoare de peste 45 de milioane de euro din care aproximativ 30 de milioane de euro au fost alocate pentru reabilitarea acestui obiectiv. Capacitatea de preluare a apelor uzate este de 3.000 de litri pe secundă, staţia de epurare putând deservi 440.000 de locuitori.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !