Staţie OTL specială pentru POAD

Staţie OTL specială pentru POAD
În acest an, ASCO organizează distribuirea pachetelor cu alimente oferite de stat în cadrul Programului operaţional Ajutorarea persoanelor defavorizate(POAD), într-o locaţie departe de cartierele cele mai populate ale oraşului şi cu slabe legături de transport local.


Începând din 19.12.2014, distribuirea alimentelor se face din depozitul de pe str. Codrilor nr.3, situat undeva între Ştrandul Municipal şi Baza Sportivă „Dinamo”. După cum anunţă ASCO, beneficiarii au de primit câte 27 de kg/persoană şi au la dispoziţie două variante de transport în comun: Linia 15 de autobuz sau tramvaiele 1 şi 3, cu coborâre la staţia de pe Magheru, la Hotel Dacia, apoi jumătate de km de mers pe jos pe aleea Ştrandului şi în continuare spre direcţia Podgoria până pe strada Codrilor, la nr.3.
„Facem cunoscut faptul că OTL a amenajat o staţie de autobuz în dreptul depozitului unde se vor distribui alimentele, pentru facilitarea accesului beneficiarilor. De asemnea, precizăm că, începand cu data de 5 ianuarie 2015, activitatea de distribuire a alimentelor se va relua, în acelasi interval orar”, a anunţat Primăria, printr-un comunicat de presă.
Beneficiari sunt :
1. Familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat (ajutor social);
2. Familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei;
3. Şomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, în cuantum de până la 400 lei, inclusiv, şi şomerii înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj;
4. Pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi, obţinute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate, se află sub 400 lei/lună;
5. Persoanele cu handicap grav şi accentuat, neinstituţionalizate, adulţi şi copii;
Persoanele care fac parte din mai multe dintre categoriile menţionate mai sus beneficiază de ajutoare alimentare o singură dată în cadrul programului anual şi pentru o singură categorie de persoane defavorizate căreia îi aparţin la data distribuirii ajutoarelor.
Fiecare beneficiar va primi două cutii identice a câte 13,5 kg.

Documentele necesare în vederea eliberării alimentelor sunt:
• Buletinul/cartea de identitate/cartea provizorie de identitate în original atât a beneficiarului cât şi a persoanei care ridică alimentele (dacă beneficiarul de drept nu se poate prezenta să le ridice).
• Pentru beneficiarii minori, certificatul de naştere în original şi buletinul/cartea de identitate/cartea provizorie de identitate în original a întreţinătorului legal.

Programul de distribuire a alimentelor

Distribuirea alimentelor se va face în zilele lucrătoare între orele 08.00 – 17.00.
În data de 19.12.2014 se vor elibera alimente beneficiarilor de venit minim garantat (ajutor social)
Începând cu data de 22.12.2014 se vor distribui alimente celorlalte categorii de beneficiari (pensionari, şomeri, persoane cu handicap şi beneficiarii de alocaţie de susţinere a familiei), pe baza unei programări pe litere, după cum urmează:
22.12.2014 Literele de la Aa – Ba
23.12.2014 Literele de la Be -Bo
29.12.2014 Literele de la Br – Ce
30.12.2014 Literele de la Ch – Cm0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !