Statuia făcătoare de minuni la Oradea

Statuia făcătoare de minuni la Oradea
ORADEA - Mănăstirea Franciscană din Oradea va găzdui pentru două zile pelerinajul credincioşilor care vor dori să se roage în prezenţa statuii pelerine a Fecioarei Maria din Fatima, Portugalia.

Statuia va fi la Oradea începând de azi timp de două zile în cadrul Pelerinajului organizat cu ocazia Hramului Mănăstirii Franciscane Greco-Catolice „Adormirea Maicii Domnului”.

La Pelerinaj va participa Preasfinţitul nostru, Episcopul de Oradea Virgil Bercea, un număr aproximativ de 30 de preoţi şi sute de credincioşi din Oradea şi din întreaga Eparhie. Statuia va sosi la Oradea în această după amiază la ora 16:00, iar la ora 17:00 este programat Paraclisul Maicii Domnului şi Sf. Liturghie de deschidere a Pelerinajului. Programul pelerinajului pentru astăzi va continua cu o oră de rugăciune mariană, Calea Crucii şi Sf. Liturghie de la orele 22.00 cu procesiunea în jurul bisericii cu Statuia de la Fatima şi lumânări aprinse.

Pentru vineri este programată o oră de adoraţie euharistică la ora 00.00, Sf. Rozariu cu toate misterele şi veghe de rugăciune pe toată durata nopţii, Sf. Liturghie la ora 06:00, Paraclisul Maicii Domnului la ora 07.00, Sf. Liturghie la ora 08:00, iar la orele 10.00 Sf. Liturghie Arhierească cu sfinţire de preoţi, procesiunea în jurul Bisericii cu Statuia de la Fatima şi sfinţirea Monumentului Martirilor Bisericii Greco-Catolice din faţa Bisericii care a fost restaurat integral şi încheierea Pelerinajului.

Pelerinaj nord-vestic

Până pe 15 august la amiază statuia va fi expusă spre venerare credincioşilor în incinta Mănăstirii. Statuia Sfintei Fecioare a fost adusă de tineri voluntari ai Asociaţiei Mariane „Luci sull’ Est” din Italia, iar înainte de a poposi în Oradea, care este destinaţia finală a Pelerinajului, Statuia Sfintei Fecioare a vizitat Parohiile Greco-Catolice din Zalău, Şimleu-Silvaniei, Suplacul de Barcău, Plopiş, Şumal, Marghita, Tăşnad şi Carei.

În anul 1917, la Fatima – în Portugalia, Fecioara Maria s-a arătat unor copii, transmiţându-le mai multe mesaje şi le-a vorbit despre mântuirea lumii prin credinţă. Fecioara Maria la Fatima a împărtăşit, atunci, celei care avea să fie numită „vizionara Lucia” trei mesaje importante pentru omenire. Ea a prevestit sfârşitul Primului Război Mondial şi începutul celui de-al doilea, destrămarea URSS şi atentatul din 1981, asupra Papei Ioan Paul al II-lea. În 1947, Lucia i-a scris Papei despre cele trei secrete, însă plicul a fost deschis abia in anul 2000 dar secretul nu a fost dezvăluit încă.

Statuia Fecioarei Maria de la Fatima a fost sculptată in anul 1947 de către Jose Thedim după descrierea făcută de unul dintre cele trei copii care au văzut-o pe Fecioara Maria la Fatima (Portugalia).
Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !