Statuia Maicii Domnului de la Fatima peregrină în Episcopia de Oradea

Reactualizat la:
Statuia Maicii Domnului de la Fatima peregrină în Episcopia de Oradea
Anul acesta, pe data de 13 mai, se împlinesc 100 de ani de la apariţiile Maicii Domnului de la Fatima.

Cu acest prilej, Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea, a organizat un pelerinaj al statuii peregrine în toate protopopiatele Eparhiei, care a început în Catedrala „Sfântul Nicolae” din Oradea.

Preoţii protopopiatului Oradea alături de credincioşi şi Preasfinţitul Părinte Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, au pornit din curtea Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, cu statuia Maicii Domnului, purtată pe umeri de către patru studenţi seminarişti, spre Catedrală unde a urmat înconjurarea acesteia.

Un scurt istoric al apariţiilor de la Fatima a fost făcut de către părintele Mihai Vătămănelu, de la Mănăstirea Franciscană Maica Domnului din Oradea, după care a urmat Sfânta Liturghie celebrată de părintele Mihai Blăjuţ, răspunsurile fiind dat3 de către copii de la Grupul „Dominic Savio”. A urmat proiecţia unui scurt film despre apariţiile Fecioarei din Fatima, Adoraţia Euharistică alături de copii din grupurile „Oratoriul Maria Imaculata” şi Don Orione”, Sfântul Rozar condus de către Preasfinţia Sa Virgil alături de Asociaţiile religioase din protopopiat şi Acatistul Născătoarei de Dumnezeu de la Fatima, condus de către părintele protopop Gravril Buboi.
statuia-maicii-domnului-de-la-fatima-oradea-10

Statuia Maicii Domnului este o sculptură în lemn, făcută la Fatima. E o copie fidelă a aceleia originale, care este venerată la Sanctuarul portughez. De regulă, poate fi contemplată în biserica „Maica Domnului” a Mănăstirii Franciscane din Oradea.

Cu prilejul pelerinajului statuii în Episcopia Greco-Catolică, de Oradea, Preasfinţia Sa a spus următoarele: „Ne alăturăm şi noi în rugăciune şi mulţumim Domnului pentru marele dar făcut omenirii la Fatima! Sfânta Fecioară s-a arătat ciobănaşilor pentru a invita lumea la rugăciune, pocăinţă şi la întoarcerea către Dumnezeu. În cazul în care omenirea refuza chemarea Ei, Maica Domnului a anunţat venirea celui de-al Doilea Război Mondial, precum şi dificila perioadă pe care Biserica a avut-o de traversat din a doua jumătate a veacului trecut până în zilele de astăzi. Fecioara le-a dezvăluit păstoraşilor toată suferinţa şi martiriul pe care „cei buni” aveau să-l îndure din cauza păcatului şi a nelegiuirilor lumii. În această persecuţie, întrevedem cu claritate suprimarea Bisericii Greco-Catolice, moartea de martir a Episcopilor noştri şi, alături de ei, a atâtor preoţi, călugări, călugăriţe şi credincioşi. Îi mulţumim Sfintei Fecioare pentru aceşti 100 de ani în care Ea a arătat că este prezentă într-un chip deosebit alături de noi şi celebrăm, cu întreaga Biserică, acest eveniment, prin pelerinajul unei statui a Maicii Domnului de la Fatima, care va vizita protopopiatele noastre! Nu toţi vom reuşi să mergem pelerini la Fatima…; însă Ea, Fecioara Preasfântă, devine Peregrină spre noi, vine Ea însăşi să ne viziteze. Dacă priceasna pe care o ştim cu toţii spune: „Am venit, Măicuţă, să te mai vedem,/ Să-ţi spunem necazul care-l mai avem”, în această situaţie vine Măicuţa însăşi să ne găsească acolo unde ne aflăm!”

statuia-maicii-domnului-de-la-fatima-oradea-2

Până în luna octombrie 2017, Maica Domnului de la Fatima va vizita bisericile protopopiale astfel: 20-21 mai – Beiuş; 10-11 iunie – Carei; 24-25 iunie – Holod; 1-2 iulie –Marghita; 5-6 august – Ier; 14-15 august – Mănăstirea FranciscanăMaica Domnului”- Oradea; 26-27 august – Supur; 7-8 septembrie – Şimleu Silvaniei; 23- 24 septembrie – Tăşnad; 30 septembrie- 1 octombrie –Zalău.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !