Statul pune 10.000 euro

Statul pune 10.000 euro
ORADEA – Tinerii, chiar necăsătoriţi, cu vârsta de până la 35 de ani, pot obţine de la stat un ajutor de 20% din valoarea casei pe care şi-o construiesc, adică maxim 10.000 de euro.

Schimbările operate de Guvern la Ordonanţa de Urgenţă nr. 51 din 28 iunie 2006 pentru aprobarea Programului naţional privind sprijinirea construirii de locuinţe proprietate personală lărgeşte categoria potenţialilor beneficiari. Condiţia creditului ipotecar rămâne însă, ne-a spus Mircea Oaie, şeful Serviciului Locuinţe de Serviciu din cadrul Direcţiei Patrimoniu din Primărie.

Astfel, tinerii beneficiari ai ajutorului de la stat nu trebuie să fie neapărat căsătoriţi pentru a putea primi subvenţia de 20% din valoarea casei. Mai mult, pot cere această subvenţie şi dacă au avut în proprietate o locuinţă, cu condiţia ca aceasta să nu aibă mai mult de 51 mp.

Se interesează

Una dintre cele mai importante modificări aduse cadrului legal se referă la situaţia juridică a terenului pe care se va ridica locuinţa. „Pământul nu trebuie să se afle în proprietatea solicitantului de subvenţie. Acesta trebuie să facă dovada faptului că are dreptul de a construi pe acea parcelă. Modificarea aceasta este binevenită pentru orădenii care au primit parcelele de 250 mp de teren în zona Căii Clujului, la Legea tineretului, dacă îşi ridică locuinţele în contul unui credit ipotecar”, spune Mircea Oaie.

Conform acestuia, de anul trecut, de când s-a început primirea de cereri la această lege, numărul solicitanţilor nu a crescut spectaculos: „Majoritatea celor interesaţi vin să ceară informaţii, să vadă în ce măsură se încadrează sau nu pretenţiilor legii. Mulţi dintre aceştia nu au revenit”.

Cristina Ghilea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !