„Statul român e bun de plată în cazul insolvenţei Omnia Turism!”

„Statul român e bun de plată în cazul insolvenţei Omnia Turism!”
În contextul insolvenţei Agenţiei Omnia Turism, soldată cu prejudicierea cu aproximativ 8 milioane de euro a peste 8.700 de clienţi, deputatul PNL Găvrilă Ghilea i-a solicitat, în această săptămână, ministrului de resort, Mircea – Titus Dobre, explicaţii cu privire la modul de recuperare a pagubei.

Parlamentarul bihorean i-a atras atenţia ministrului Turismului că România, ca stat membru al Uniunii Europene, avea obligaţia transpunerii în legislația națională a prevederilor Directivei (UE) 2015/2302 a Parlamentului European și a Consiliului din 25 noiembrie 2015 privind pachetele de servicii de călătorie și serviciile de călătorie asociate.

În Directivă se prevede că „statele membre ar trebui să se asigure că acei călători care achiziționează un pachet sunt pe deplin protejați în cazul insolvenței organizatorului”, dar şi că „statele membre în care sunt stabiliți organizatorii ar trebui să se asigure că aceștia oferă garanții privind rambursarea tuturor sumelor achitate de către sau în numele călătorilor și, în măsura în care pachetul include transportul călătorilor, privind repatrierea acestora în cazul insolvenței organizatorului”.

Întrucât valoarea poliţei de asigurare se ridică la doar 50.000 euro, fiind evident că persoanele păgubite nu vor putea să-şi recupereze nici măcar o parte din sumele pierdute, deputatul Găvrilă Ghilea i-a mai solicitat ministrului să prezinte „modul concret în care statul român va asigura protecția efectivă a celor peste 8.700 de cumpărători de pachete turistice în cazul insolvenței organizatorului Omnia Turism”.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor