Statutul Personalului Didactic, pe Internet

1Comentariu
ORADEA – Ministerul Educaţiei şi Cercetării a lansat spre dezbatere publică proiectul de lege privind Statutul Personalului Didactic. Acesta a fost postat pe site-ul ministerului, www.edu.ro, la secţiunea Proiecte acte normative.

Documentul face parte dintr-un pachet legislativ promovat de minister, în care mai sunt incluse proiectul Legii învăţământului superior şi cel al Legii învăţământului preuniversitar. Opinii, comentarii şi sugestii privind proiectul de lege pot fi trimise, până în data de 5 aprilie, pe adresa Ministerului Educaţiei şi Cercetării (str. General Berthelot nr. 20-30) sau la adresa de e-mail: legi.invatamant@mec.edu.ro.

În pripă?
Sindicaliştii din învăţământ nu sunt mulţumiţi nici de modificările pe care ministerul doreşte să le aducă Statutului Personalului Didactic şi nici de modul de promovare a schimbării legislative. „Nu poţi fuşeri o lege de o asemenea importanţă”, afirmă Ioan Ţenţ, preşedintele Sindicatului Liber din Învăţământ Bihor, care consideră că guvernanţii acţionează în pripă.

În opinia liderului sindical, proiectul de lege are lacune serioase în toate domeniile importante: structura sistemului de învăţământ, încadrarea personalului didactic, metodologia de mişcare a cadrelor didactice şi descentralizarea sistemului de învăţământ.
Daniel Negrean, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bihor, este de părere că proiectul de lege aduce o serie de schimbări benefice. În opinia sa, dispariţia statutelor de titular în învăţământ şi titular pe post, iniţiativă criticată de sindicalişti, ar fi o chestiune pozitivă, care ar contribui la creşterea calităţii procesului didactic.

Pengo Zoltan1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor