Steaua, echipa de sertar

Reactualizat la:
Steaua, echipa de sertar
Gigi Becali a cesionat marca Steaua vechii societati de la care o preluase, AFC, pe care de fapt tot el o controleaza (AFC face parte din asociatia care administreaza clubul).

Daca Fiscul vinde marca Steaua pentru a-si recupera datoriile de la AFC, Becali ramane cu un lot de jucatori pe care il poate inscrie in Divizia D si, deci, cu o echipa distincta. Pana cand Fiscul nu vinde marca Steaua de la AFC, Becali se poate folosi in continuare de numele si palmaresul Stelei. Iata situatia actuala, precum si perspectivele, explicate clar.
Gigi Becali a decis luni sa renunte la marca ‘Steaua’. El a cesionat marca vechii societati, AFC Steaua, care a fost patronata de Viorel Paunescu si care a acumulat datorii la stat de 11,5 milioane de euro.

Latifundiarul din Pipera a facut acest gest ca raspuns la sechestrul dictat pe averea sa de Sebastian Bodu, presedintele ANAF. Cererea de cesionare a fost inregistrata la Administratia Finantelor Publice din Sectorul 6.

Cine are acum Steaua?

In acest moment, desi a cesionat marca, Becali se poate folosi de numele si palmaresul Stelei. El detine inca echipa campioana europeana din 1986, pentru ca AFC face parte integranta din firma lui Becali care administreaza clubul.

Fiscul poate recupera datoria, dar nu de la Becali, ci trebuie sa mearga direct la AFC si sa vanda marca. De aici pleaca doua variante:

1. Fiscul nu reuseste sa vanda marca Steaua de la AFC. Becali se poate folosi nestingherit de marca Steaua, ramane cu numele, palmaresul, traditia si culorile.

2. Fiscul se decide sa vanda marca Steaua de la AFC, pentru a-si recupera datoria. Daca Fiscul scoate marca la licitatie si Becali o pierde, atunci noii cumparatori au dreptul de a folosi numele, palmaresul si locul Stelei in Divizia A. Becali ramane cu un lot de jucatori pe care trebuie sa il inscrie in Divizia D, pentru ca locul din Divizia A se cuvine Stelei. Pentru a ramane in primul esalon, Becali poate cel mult fuziona cu un club din prima liga. Echipa lui Becali va fi distincta de Steaua si fara palmares.

‘Voi construi o alta Steaua, crestina’

‘Nu ma intereseaza traditia, emblema si palmaresul vechii echipe. Voi construi alta Steaua, crestina, avand ca emblema o stea cu opt colturi. Bodu a zis ca marca valoreaza 100 de milioane de euro. S-o scoata la licitatie si sa-si recupereze banii, iar mie sa-mi lase averea in pace. Ceea ce patesc eu este terorism de stat.”

“E dureros sa renunt la marca Steaua, dar vreau sa-mi salvez familia. Locul in Divizia A nu e de vanzare, iar de jucatori nu se atinge nimeni. Steaua va juca sub acelasi nume pana cand va cumpara cineva marca. Poate o sa particip si eu la licitatie si o sa dau 20 sau 80 de milioane de euro’, a anuntat ieri fostul oier.

Prin urmare, palmaresul care cuprinde Cupa Campionilor Europeni si numeroase trofee pe plan intern nu mai e in proprietatea lui Becali.

Motivatii, explicatii

Este clar ca acest gest nu este o mascarada, desi Becali s-a intrecut in gesturi stupide in ultimii cinci ani. La fel ca si in bancul cu ciobanul, a strigat de 10 ori lupul, iar acum a 11-a oara chiar a venit lupul. Si l-a mancat.

Becali a pierdut Steaua, este evident. Marca Steaua este la AFC si va fi vanduta.

Decizia de cedare a marcii a fost luata fortat de Becali. El a numit “terorismul politic” cel care l-a facut sa vanda contra vointei sale. Ce inseamna acest “terorism politic”? Poate un pistol pus la tampla lui sau a familiei sale, pentru a ceda marca unor baieti pusi sa conduca, pe banii oferiti de interesele mafiei politice din Romania.

Ce inseamna mafie politica? Va aduceti aminte moartea “omului de afaceri” Erbasu? Aceea este definitia. Asa putea pati si Becali, daca nu facea cum i s-a spus. Cedarea marcii a fost la comanda, cu doua variante clare de ales. Iar Becali a ales inteligent.

Suspectii

Printre cei suspectati de Becali ca stau in spatele actiunilor ANAF se numara omul de afaceri Ion Tiriac si premierul Calin Popescu Tariceanu.

“Eu nu am dovezi clare ca unul sau altul este responsabil de ce se intampla. Dar am ceva banuieli. Este posibil sa fie Tiriac sau Tariceanu, pentru ca eu sunt si sef de partid, iar lucrurile pe care le spun la televizor au deranjat multa lume”, a incheiat Becali nominalizarea “dusmanilor”

Sursa: Onlinesport.ro