Steaua, egal italian

Reactualizat la:
Steaua, egal italian
Steaua a plecat cu un punct din Italia, 0-0 pe terenul Sampdoriei. Rezultatul mentine echipa romana pe locul 1 in Grupa C.

Oleg Protasov a fost multumit de punctul obtinut si si-a felicitat jucatorii dupa meci. A fost un meci aproape perfect pentru stelisti, perfect era daca ar fi castigat cu 1-0. Jucatorii nu s-au menajat in nici un moment.

Steaua Bucuresti si formatia italiana Sampdoria Genova au terminat la egalitate, 0-0, joi seara, pe stadionul “Luigi Ferraris”, în etapa a doua a Cupei UEFA la fotbal, Grupa C, astfel ca stelistii au mari sanse de calificare în faza urmatoare a competitiei. Echipa lui Oleg Protasov putea chiar sa câstige, dar a ratat câteva situatii mari de gol, prestând un joc de înalt nivel, ultima parte a întâlnirii fiind dominata de Steaua.

Steaua a controlat în buna masura prima repriza, dar Sampdoria a aratat ca nu degeaba a ocupat locul 5 în editia trecuta a campionatului italian. Genovezii au jucat cu mingi lungi, pe vârfuri, si au ratat câteva ocazii importante de gol, dar si Steaua a avut câteva situatii periculoase.

Prima sansa de gol a apartinut stelistilor, Iacob încercând un lob de la distanta, dar Castelazzi a fost pe faza si a reusit sa salveze golul, întrebuintându-se serios (8).

Prima sansa a gazdelor este semnata de Zauli (18), al carui sut de la marginea careului este prins de Hamutovski. Peste un minut, Dica trimite si el un sut, dar nu numereste tinta.

Urmeaza un minut de foc la poarta lui Hamutovski (25), ]n care “Doria” rateaza prin Volpi – sut de la 25 de metri pe lânga – si Tonetto – plonjon la 6 metri, mingea fiind trimisa afara.

Nicolita finalizeaza cu un sut de la distanta, o excelenta faza de contraatac, în care a colaborat cu Iacob, dar sutul sau trece putin pe lânga buturile lui Castelazzi (27).

Sampdoria are câteva oportunitati mari de gol, aici încadrându-se suturile de la distanta ale lui Zenoni (30) – peste- si Volpi (40), de doua ori, prima oara salvat de Hamutovski cu o robinsonada splendida, iar a doua oara pe lânga. Portarul belarus mai are o interventie salutara în min. 38, când îl blocheaza pe Gasbarroni la 6 metri.

Partea a doua se desfasoara dupa acelasi scenariu, cu un plus ofensiv pentru Steaua, care a cautat cu insistenta golul, primul pentru ea în fata unei echipe italiene.

A fost mai întâi un sut fara mari probleme pentru portarul Sampdoriei, Dica (53), iar Iacob a reluat cu capul peste (62).

Kutuzov, atacantul gazdelor, a prins un sut retinut cu emotii de compatriotul sau Hamutovski (64), dar Steaua a ratat apoi alte doua situatii mari: Bostina a centrat periculos, iar Pisano a respins in extremis (64), pentru ca Dica sa rateze (71) din pozitie ideala, la centrarea aceluiasi Bostina.

Imensa ratare a lui Iacob (83), care a trimis din voleu, de la numai 6 metri, peste poarta lui Castelazzi, dupa o centrare excelenta a lui Dica. Dica mai are un sut deviat (86), mingea trecând putin peste transversala genovezilor.

Stelistii au emotii în prelungirile meciului, când Sampdoria are o faza fixa, dar Bonazzoli a trimis cu capul peste poarta (90+4).

“Gigi, nu ceda”

La partida de la Genova au asistat si 500 de suporteri romani, care au ocupat un sector din stanga tribunei oficiale. Spre teren, locul era marginit de panouri inalte de plexiglas, in timp ce deasupra era intinsa o plasa de sarma, pentru a putea impiedica aruncarea eventualelor obiecte catre gazon.

Ultrasii Stelei l-au chemat la final pe patronul Gigi Becali, scandandu-i acestuia: “Gigi, nu ceda, nu ne vinde istoria!”. Ca de obicei, Becali n-a rezistat sa nu se duca in mijlocul fanilor, cu care s-a intretinut minute bune dupa terminarea partidei.
Au evoluat echipele:

Sampdoria: 1-Luca Castellazzi – 77-Cristian Zenoni, 14-Marcello Castellini, 15-Luigi Sala, 26-Marco Pisano – 7-Andrea Gasbarroni (34-Aimo Diana, 67), 4-Sergio Volpi (capitan), 8-Samuele Dalla Bona, 22-Max Tonetto (13-Vitali Kutuzov, 60) – 11-Lamberto Zauli (10-Francesco Flachi, 46), 18-Emiliano Bonazzoli. Antrenor: Walter Novellino.

Rezerve neutilizate: 21-Francesco Antonioli – 32-Simone Pavan, 17-Angelo Palombo, 20-Marco Borriello.

Steaua: 33-Vasili Hamutovski – 20-George Ogararu, 3-Dorin Goian, 24-Sorin Ghionea, 15-Mihai Nesu (18-Petre Marin, 79) – 16-Banel Nicolita (27-Laurentiu Dinita, 82), 22-Sorin Paraschiv, 28-Florin Lovin, 11-Gabriel Bostina – 10-Nicolae Dica (2-Florentin Dumitru, 90+2) – 19-Victoras Iacob. Antrenor: Oleg Protasov.

Rezerve neutilizate: 12-Cornel Cernea – 17-Eugen Baciu, 7-Daniel Oprita, 21-Andrei Cristea.

Stadion “Luigi Ferraris”: 25.000 spectatori.

Arbitri: Grzegorz Gilewski, la centru; Slawomir Stempniewski, Maciej Wierzbowski, arbitri asistenti; Miroslaw Ryszka, arbitru de rezerva (toti din Polonia).

Cartonase galbene: Gasbarroni (36), Bostina (60).

Sursa: Onlinesport.ro