Stefan Seremi merge pe mâna primarilor

4Comentarii
Stefan Seremi merge pe mâna primarilor
Deputatul Ştefan Seremi a apărut joi în faţa presei pentru a vorbi despre candidatura sa la preşedinţia filialei PDL Bihor. Veteranul pedist a anunţat că a deschis liste de susţinere pentru candidatura sa. De altfel, cu această ocazie Seremi şi-a anunţat şi echipa cu care va conduce filiala, dacă va câştiga alegerile.

Parlamentarul i-a nominalizat pe funcţii, în frunte cu cei doi care în mandatul Seremi ar deveni prim-vicepreşedinţi: primarii de Rieni şi Sântandrei, Gheorghe Bota, respectiv Ioan Mărcuş. Secretar general ar fi Traian Abrudan. De altfel, în lista anunţată de către Seremi, se remarcă creşterea importanţei primarilor din judeţ în partid, precum şi o variaţie a zonelor din judeţ din care ar proveni membrii viitorului Birou Permanent Judeţean (BPJ). Candidatul a şi subliniat acest aspect: faptul că primarii ar trebui să participe cât mai des la şedinţele BPJ de la Oradea, pentru a transmite mai departe mesajele partidului în teritoriu.

Lipsesc în schimb lideri sau foşti lideri ai PDL Oradea, precum Dorin Corcheş şi Mircea Matei.

Minimum opt campanii

Pe lângă funcţiile ce se aleg în BPJ, cei nouă preşedinţi de colegiu din cadrul PDL Bihor sunt vicepreşedinţi de drept în filială. Seremi a anunţat că şapte din cei nouă – el fiind unul dintre ei – îl susţin pentru şefia filialei. Prin metoda eliminării, Jurnal bihorean a constatat că cei doi care nu sunt la această oră partizanii lui Ştefan Seremi ar fi Ionela Bruchental-Pop şi deputatul Octavian Bot. De altfel, prima s-a şi afişat la anunţul candidaturii lui Radu Pentie Jr. Iar Octavian Bot este un apropiat al familiei Pentie.

În privinţa campaniei interne din filială, Seremi a ţinut să spună că, din punctul său de vedere „o campanie nu se face într-o lună, într-un an, ci se face în ani de muncă în partid, prin organizarea partidului în teritoriu şi nenumărate campanii electorale”. Fondator al PD Bihor, Seremi consideră că un pretendent la şefia filialei ar trebui să aibă cel puţin opt campanii electorale la activ. De asemenea, preşedintele interimar al filialei a declarat că cei ce vor pierde campania electorală vor trebui să se alinieze după aceea în spatele liderului, pentru „bătăliile cu celelalte partide”. „Cine se situează în afara partidului nu are nicio şansă”, a opinat el.

Partidul, în stradă

Întrebat ce intenţionează să facă dacă ar câştiga lupta cu Radu Pentie Jr., Seremi a spus că doreşte să dea mână liberă organizaţiilor din partid, precum cea de tineret sau cea de femei, precum şi comisiilor de specialitate constituite pe diverse domenii din filială. Seremi: „Fiecare trebuie să aibă activitate, nu să vin eu să spun «da» sau «nu»”. De asemenea, deputatul consideră că partidul trebuie să iasă între oameni, pentru a le explica acestora politicile de austeritate, deloc populare, ale Guvernului.
Alegerile din PDL Bihor se vor ţine pe 10 decembrie, ora 16, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

CĂLIN CORPAŞ

Taguri: , , ,


4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor