Ştefania Cozma, primar pentru o zi

Ştefania Cozma, primar pentru o zi
De 1 Iunie, Marghita a avut un alt Consiliu Local. Unul format din copii: şapte maghiari şi 10 români.

Ca primar a fost aleasă Ştefania Cozma şi viceprimar Bordaş Mate, elevi în calsa a VII-a la Colegiul Naţional „Octavian Goga” respectiv la Liceul Teoretic „Horvath Janos”. În şedinţa Consiliului Local, fiecare consilier-copil şi-a exprimat un punct de vedere despre oraşul Marghita şi în acelaşi timp au cerut conducerii, autorităţilor locale să pună accent pe unele lucruri importante pentru ei. Printre altele au cerut să se reabiliteze mai repede Casa de Cultură, ca sa aibă unde să îşi desfăşoare activităţile cultural-artistice, au spus că ar vrea o sală de cinema ca să nu facă naveta la Oradea pentru a viziona un film, ar dori un bazin de înot, ar vrea să fie străzile mai curate, mai mult spaţiu verde. Au pus întrebări şi au primit răspunsuri de la primarul Pocsaly Zoltan şi de la viceprimaul Lazar Ioan, cât şi de la unii consilieri.

Ştefania Cozma

Au mai cerut piste de biciclete şi să dispară mirosul care îmbâcseşte oraşul în fiecare zi şi care provine de la o fermă de porci! Aleşii copii au fost răsplătiţi cu dulciuri pentru ideile lor în folosul comunităţii.

Sărbătoriţi

Ziua de 1 Iunie a fost marcată şi prin activităţi culturale şi sportive: desene pe asfalt, pictură pe sticlă, parada măştilor, expoziţie de desene, minifotbal. Pe scena din parcul central, formaţiile artistice au avut o evoluţie de zile mari. Au fost nu mai puţin de 25 de formaţii: grupul de chitarişti, dansuri moderne, dansuri tematice, dance, hip hop, dansuri populare româneşti, maghiare şi ţigăneşti. Totul sub comanda directorului Casei de Cultură, Veronica Demeter, care a muncit, ca de fiecare dată, enorm, pentru ca totul să fie perfect.

În organizarea evenimentului s-au implicat directorii educativi din şcoli şi directoarele de la grădiniţe. Primăria a oferit diplome şi dulciuri participanţilor.

Cu acest prilej, Clubul Kivanis Marghita a amenajat în parc un stand unde s-au strâns donaţii pentru o domnişoară din oraş studentă în anul II în Cluj, care a fost diagnosticată cu leucemie şi are nevoie de tratament. Acum se află într-un spital din Paris. Sâmbată, 31 mai, în cadrul concursului Asociaţiei Culturale Pozeon, copiii au vizionat gratuit un spectacol de teatru de păpuşi. Magda Puşkas a cântat melodii folk pentru copii.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !