Steguletul rosu din agriculturã

Deputatul democrat Constantin Igas a avut în sedinta din 22 mai o declaratie politicã intitulatã „Cui datorãm steguletul rosu din agriculturã ?”. Acesta face referire la „bila neagrã” pe care tara noastrã a primit-o la capitolul agriculturã din partea Uniunii Europene si explicã cauzele care dus la acest calificativ.

„N-as vrea sã se creadã cã «arunc mâta moartã în grãdina vecinului», dar nici nu pot sã trec peste faptul cã politica aplicatã de PSD în anii de guvernare pe care i-a avut la dispozitie, n-a fost una în interesul cetãteanului, al tãranului, ci mai degrabã una a clientelismului politic.Putem astãzi, în primul rând sã le „multumim” colegilor pesedisti pentru steguletul rosu primit pentru situatia din agriculturã. De altfel, o culoare care dânsilor le place mult si pe care o slujesc cu credintã”, a spus deputatul Igas în declaratie politicã.

Programul de guvernare

Deputatul democrat a mai subliniat cã politica agrarã cuprinsã în Programul de guvernare PSD, a fost una de ignorare a intereselor gospodãriei agricole familiale si sprijinirea exclusivã a marilor latifundiari în calitatea lor de clientelã politicã a PSD.

„Decalajul dintre evolutia preturilor industriale si cea a preturilor agricole, efect al subdezvoltãrii în agriculturã, a continuat sã se adânceascã, în contextul în care ajutoarele financiare primite pentru dezvoltare de cãtre agricultori, de la bugetul statului, s-au dovedit insuficiente, descurajând modernizarea si mecanizarea agriculturii. Eliminarea creditelor cu dobândã subventionatã, care a trimis agricultura în circuitul bancar, a limitat aproape cãtre zero accesul producãtorilor agricoli la credite”.

Daniel Albu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !