Stele pentru saraci

6Comentarii
Stele pentru saraci
,,Un milion de stele”, aprinse în semn de solidaritate cu cei săraci.

,,Un milion de stele”. Acesta este sloganul sub care zeci de mii de lumanari au fost aprinse, sâmbătă seară, în Oradea şi în alte 20 de localităţi din ţară. La Oradea, manifestarea a fost organizată de asociaţiile Caritas Eparhial şi Caritas Catolica. În faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Oradea, peste 200 de oameni s-au adunat pentru a aprinde peste 500 de lumânări. Lumânările au fost sfinţite de episcopii Virgil Bercea şi Bocskei Laszlo, sub al căror patronaj se află cele două organizaţii din Oradea. Cei doi prelaţi s-au rugat, împreună cu credincioşii, pentru săraci.

Sub pragul subzistenţei

,,Fiecare flacără reprezintă, simbolic, o persoană care se confruntă cu sărăcia şi excluziunea socială”, a spus preotul Olimpiu Todorean, preşedintele Asociaţiei „Caritas Eparhial” Oradea.

,,Sărăcia se vede cel mai bine de aproape. Noi o vedem, zilnic, la cele 120 de persoane cu care intrăm în contact. În plus, în fiecare zi primim noi şi noi solicitări. Aşa am ajuns la concluzia că este extrem de important să tragem un semnal de alarmă. Şi astfel, comunitatea, persoanele care au posibilităţi să-i sprijine pe cei nevoiaşi. Aceste persoane trăiesc sub pragul subzistenţei. Foarte multe persoane nu ar putea supravieţui dacă nu le-am ajuta. Este important să aprindem o lumânare fără să judecăm aceste persoane, fără să le discriminăm, pentru că fiecare dintre noi are nevoie, la un moment dat, de o mână de ajutor”, a spus Rita Szopos, asistent social în cadrul Caritas Eparhial.

,,Noi, cei de la Centrul de Îngrijiri la Domiciliu al Asociaţiei Caritas Eparhial, lucrăm, în acest an, cu 65 de persoane (vârstnici, bolnavi, persoane cu handicap etc.). Am întâlnit persoane vârstnice cărora nu le deschide nimeni uşa. Personalul nostru stă de vorbă cu aceste persoane, le asigură îngrijiri socio-medicale şi le hrăneşte sufletul cu speranţă. Noi stăm de vorbă şi cu familiile celor aflaţi în suferinţă, le încurajăm, le consiliem. Din păcate, din cauza lipsei fondurilor, nu reuşim să ajungem la toate familiile care au nevoie de noi”, a completat asistentul medical Simona Todorean, coordonatoarea Centrului de Îngrijiri la Domiciliu. Evenimentul ,,Un milion de stele” se înscrie în acţiunile organizate cu prilejul Anului european de luptă împotriva sărăciei şi excluziunii sociale.

C.D.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor