Stimulati sa angajeze absolventi

De Simona Albinaru
Aşteptaţi la Bursa
Aşteptaţi la Bursa
Pentru a stimula angajarea tinerilor absolvenţi angajatorii beneficiază de facilităţi fiscale.

Prime primesc şi absolvenţii care se încadrează în muncă. În acest an Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Frorţei de Muncă (AJOFM) Bihor şi-a propus încadarea prin subvenţionarea locului de muncă 370 de absolvenţi. „În opt luni ale acestu anu au fost angajaţi prin subvenşionarea locului de muncă 184 de tineri absolvenţi”, a precizat Daciana Nica, directorul adjunct al AJOFM Bihor.

Astfel, absolvenţii instituţiilor de învăţământ şi absolvenţii şcolilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani, înregistraţi la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă beneficiază din bugetul asigurărilor pentru şomaj de o primă de încadrare egală cu valoarea indicatorului social de referinţă (care în acest moment are valoarea de 500 lei), în vigoare la data angajării, dacă se încadrează cu program normal de lucru şi pentru o perioada mai mare de 12 luni.

Pe de altă parte, angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ sunt scutiţi, pe o perioadă de 12 luni, de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurărilor pentru şomaj, aferentă absolvenţilor încadraţi. De asemenea aceştia primesc lunar, pe această perioadă, pentru fiecare absolvent 500 lei, pentru absolvenţii ciclului inferior al liceului sau ai şcolilor de arte şi meserii, 600 lei pentru absolvenţii de învăţământ secundar superior sau învăţământ postliceal şi 750 lei pentru absolvenţii de învăţământ superior.

Bursa

Vineri, 28 septembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, va avea loc Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi. La evenimentul care se va desfăşura în intervalul orar 9.00 – 13.00, sunt aşteptaţi absolvenţii promoţia 2012, care nu şi-au găsit un loc de muncă, dar şi alte categorii de persoane. Obiectivul principal al acestui eveniment îl constituie creşterea gradului de ocupare prin întâlnirea directă a cererii cu oferta de locuri de muncă.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !