Stimulează tradiţiile

1Comentariu
Cetele de colindători au primit de la CL Măgeşti, câte 10 milioane de lei vechi.

Tradiţii înviate, tradiţii păstrate, tradiţii transmise.  În Ajunul de Crăciun, uliţele satelor din Măgeşti au răsunat de colinde. Fiecare casă de gospodar  a fost colindată, urările de sănătate şi belşug s-au auzit până la cântatul cocoşului. „Dorim să conservăm tradiţiile noastre şi mă bucur că această iniţiativă e pe placul tinerilor. Sincer, mă bucur extraordinar de mult când văd că îşi  recunosc rădăcinile, trecutul”, spune primarul de Măgeşti,  Gavrilă Costa.

După 20 de ani

Primarul Costa spune că unul dintre consilieri i-a mărturisit că în Butan nu s-au mai auzit colinde din 1987. „Consiliul local a hotărât să atribuim câte 10 milioane de lei vechi pentru  cetele de colindători şi muzicanţii din Josani, Măgeşti, Butan şi Ortiteag. Pentru a prezenta colinde în mod tradiţional. În bugetul acordat de Consiliu, a fost prevăzută şi organizarea a trei seri de bal”, a adăugat şeful Primăriei Măgeşti.  Steaua şi Viflaimul au fost obiceiurile prezentate în noaptea de Crăciun. Din grupul care a colindat în casele oamenilor din Ortiteag s-a aflat şi primarul Gavrilă Costa.  În paralel cu cetele de colindători  voluntari , bisericile din comună au organizat, la rândul lor,  grupuri de colindători.  

Veronica Bursasiu1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor