Stimulente pentru angajări doar în vacanţă

2Comentarii
ORADEA – Firmele care angajează elevi sau studenţi vor primi stimulente doar dacă fac aceste angajări după începerea vacanţei. Normele metodologice urmează să fie aprobate de Guvern în zilele următoare.

Ieri a fost ultima zi în care s-au putut face sugestii si propuneri la aceste norme privind stimularea încadrarii în munca a elevilor si studentilor, pe site-ul Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse.

Beneficiari

„Conform acestui proiect, beneficiaza de stimulentul financiar lunar de 50% din salariul minim brut pe tara garantat în plata, angajatorii care încadreaza în munca elevi si studenti, pe perioada de vacanta stabilita potrivit legii”, a declarat Daciana Nica, director executiv adjunct la AJOFM Bihor.

Astfel, elevii sau studentii pot fi angajati cu contract individual de munca pe durata determinata, încheiat în conditiile legii, cu norma întreaga sau timp partial, precum si pe baza unui contract de munca temporara numai daca durata misiunii de munca temporara este egala sau mai mai mica decât durata vacantei.

Unul din documentele care stau la baza acordarii acestui stimulent financiar lunar este adeverinta eliberata de institutia de învatamânt, prin care se atesta ca persoana are statut de elev sau, dupa caz, student, si urmeaza studiile la zi într-o institutie de învatamânt de stat sau particular, autorizata sau acreditata, în conditiile legii.

„În cuprinsul adeverintei se precizeaza în mod expres perioada de vacanta pentru care se elibereaza adeverinta. În acest sens, facem apel la angajatori sa astepte aparitia normelor de aplicare, iar angajarile se vor efectua dupa data începerii vacantei”, a subliniat Daciana Nica.

Birta Dan2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor