Stimulente pentru angajatori

Dorel Draghici
Dorel Draghici
Agentii economici care cunosc legislatia au doar de câstigat. În ceea ce priveste încadrarea absolventilor pe perioadã nedeterminatã, angajatorii pot primi timp de 12 luni pânã la 1,5 salarii de bazã minime brute pe tarã, pentru încadrarea absolventilor de învãtãmânt superior.

Dacã absolventul a terminat o scoalã de învãtãmânt secundar superior sau postliceal, subventia este de 1,2 salarii minime brute pe tarã, iar dacã absolventul a terminat un ciclu inferior al liceelor sau scolilor de arte si meserii, subventia este de un salariu. „Conditia principalã este încadrarea absolventilor în termen de 12 luni de la absolvire”, a precizat Dorel Drãghici, director executiv la AJOFM Bihor.

În cazul în care sunt încadrati absolventi din rândul persoanelor cu handicap, angajatorii primesc pentru fiecare angajat, pe o perioadã de 18 luni, sumele prevãzute mai sus, diferentiate pe studii. Subventia se acordã începând cu data încheierii conventiei. „În plus, angajatorii sunt scutiti pe aceeasi perioadã de 12 luni, de plata contributiei datorate bugetului asigurãrilorpentru somaj, aferentã absolventilor încadrati. Aceste stimulente se acordã în baza Legii 76/2002 modificatã si completatã”, a declarat Drãghici.

Cum se primesc subventiile

Conventia cu AJOFM se încheie dupã încadrarea absolventilor. Încadrarea acestora se face numai pe posturi vacante. Suma lunarã acordatã angajatorilor este proportionalã cu timpul efectiv lucrat de absolventi în luna respectivã. „Pentru perioadele în care raporturile de muncã sau de serviciu sunt suspendate (concedii medicale, etc), subventia nu se acordã”, a subliniat directorul AJOFM Bihor.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !