Stimulente pentru angajatori

Stimulente pentru angajatori
ORADEA – Angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi pe perioada vacanţelor, beneficiază de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din salariul minim brut pe ţară garantat în plată, pentru fiecare elev şi student.

Normele de aplicare a Legii nr. 72 din 2007 au fost publicate în Monitorul Oficial din 17.07.2007. „Agenţii economici care au încheiat contracte de muncă pe perioadă determinată pentru elevi sau studenţi, după data de 1 iulie 2007, sau urmează să încheie astfel de contracte de muncă, sunt invitaţi la AJOFM Bihorîn vederea încheierii convenţiilor pentru a beneficia de stimulentul financiar prevăzut de lege”, a declarat Dorel Drăghici, directorul executiv al AJOFM Bihor.

Condiţii

Stimulentul financiar se acordă la cererea angajatorului din bugetul asigurărilor pentru şomaj pentru o perioadă de cel mult 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic. Diferenţa dintre salariul realizat se suportă de către angajator din fonduri proprii.

„Unul dintre documentele care stau la baza acestui stimulent financiar lunar este adeverinţa eliberată de instituţia de învăţământ prin care se atestă că persoane are statut de elev, sau după caz, student, şi urmează studile la zi într-o instituţie de învăţământ de stat sau particular, autorizată sau acreditată în condiţiile legii.

În cuprinsul adeverinţei se precizează în mod expres perioada de vacanţă pentru care se eliberează adeverinţa”, a specificat directorul AJOFM Bihor. Informaţii suplimentare se pot obţine de la sediul AJOFM Bihor, strada Transilvaniei, nr. 2 sau de la numerele de telefon: 0259/436.821 sau 0359/800.960.

Angajatorii au aşteptat cu nerăbdare apariţia acestor norme, mulţi dintre ei interesându-se zi de zi la sediul agenţiei judeţene.

 „Am angajat doi elevi după data de 1 iulie să mă ajute la vânzarea de răcoritoare şi de mici în ştrand. Această subvenţie este binevenită şi pentru mine, şi pentru ei. Ei muncesc în condiţii legale, iar eu pot să le dau un salariu mai mare”, a precizat Vasile Opriş, administratorul unei firme de alimentaţie publică.

Dan Birta

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase