Stimulente pentru firmele ce angajează elevi şi studenţi în vacanţă

De Dan Birta
1Comentariu
Stimulente pentru firmele ce angajează elevi şi studenţi în vacanţă
Stimulentele se acordă pe o perioadă de maxim 50 de zile lucrătoare.

Statul dă bani angajatorilor care încadrează elevi şi studenţi în perioada vacanţei de vară. „Angajatorii pot beneficia de un stimulent financiar lunar, în valoare de 250 lei, acordat din bugetul asigurărilor pentru șomaj, pentru fiecare elev și student încadrat în muncă pe perioada vacanțelor, conform Legii nr. 72/2007 privind stimularea încadrării în muncă a elevilor și studenților”, ne-a informat Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor.

Stimulentul financiar se poate acorda pe o perioadă de maxim 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev și student pentru care s-a încheiat contract individual de muncă. Diferența dintre stimulentul lunar acordat și salariul realizat se suportă de către angajator din fonduri proprii.

Condiţii

Beneficiază de stimulentul financiar lunar prevăzut anterior angajatorii care încadrează în muncă elevi și studenți în baza: unui contract de muncă pe perioada determinată, egală sau mai mică decât durata vacanței, încheiat în condițiile legii cu normă întreagă sau cu timp parțial; unui contract de muncă temporară, numai dacă durata misiunii de muncă temporara este egală sau mai mică decât durata vacanței.

„În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani, contractul de muncă încheiat cu durata timpului de muncă de 6 ore pe zi și de 30 de ore pe săptămână se consideră încheiat cu normă întreagă”, a explicat şeful AJOFM Bihor.

Pentru a beneficia de acordarea stimulentului financiar, angajatorii trebuie să încheie o convenție cu AJOFM Bihor în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor și studenților.

Suma reprezentând stimulentul financiar se deduce de către angajator din contribuția de asigurări pentru șomaj datorată de angajator, pe care acesta este obligat, conform legii să o vireze lunar în contul bugetului asigurărilor pentru șomaj.

Nu beneficiază de stimulentul financiar angajatorii care încadrează în muncă elevi și studenți anterior datei de începere a vacanței stabilite potrivit legii, pentru elevii și studenții respectivi şi nici angajatorii care au beneficiat, pentru elevii și studenții respectivi, de stimulentul financiar prevăzut în lege pentru o perioadă de 60 de zile lucrătoare în cursul anului calendaristic.

Angajatorii interesați se pot adresa pentru informații suplimentare la sediul AJOFM Bihor din Oradea, Str. Transilvaniei nr. 14, tel: 0259.436.8211Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor