Stingere modernă a incendiilor

Stingere modernă a incendiilor
La cea de-a sasea „Conferinta internationala de aparare împotriva incendiilor si catastrofelor”, care s-a desfasurat în Ungaria, a participat si o delegatie a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bihor.

Participantii s-au întors cu informatii despre cele mai noi sisteme de stingere si prevenire a incendiilor.

Conferinta s-a tinut în statiunea Hajduszoboslo, fiind prezente circa 200 de persoane din opt tari europene. „Au fost prezentate instalatii si aparatura noua de lupta împotriva incendiilor.

De exemplu, o firma poloneza a prezentat usi de care nu trece focul, a declarat Constantin Tintoi, purtator de cuvânt al ISU Bihor. Iar cu colegii din Ungaria am discutat despre problemele pe care le întâmpina la un an de la integrare”.

Informatiile astfel obtinute vor fi diseminate mai departe agentilor economici din Bihor, care suporta controalele ISU Bihor.

Seminariile s-au tinut pe parcursul a doua zile. Unul dintre punctele slabe ale conferintei, dupa parerea colonelului Tintoi, este faptul ca nu s-au facut demonstratii practice. Editia urmatoare va avea loc anul viitor, în statiunea Baile Felix.

Sebastian Kovacs