Stolojan şi Flutur şi-au unit forţele

Stolojan şi Flutur şi-au unit forţele
BUCUREŞTI – Theodor Stolojan acceptă propunerea de dialog lansată de preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu. Fostul lider liberal, însoţit de Flutur şi un grup de platformişti, se întâlneşte cu premierul în această dimineaţă.

Anunţul a venit după şedinţa pe care semnatarii apelului pentru unitatea PNL au avut-o împreună cu cei care au lansat Platforma liberală. Tot aseară, liderii celor două grupări au anunţat că, de acum înainte, vor forma o singură echipă.

“Am hotărât din acest moment să facem o singură echipă, un singur grup pentru platforma liberală. În această formulă ne vom întâlni cu Preşedintele PNL împreună cu cine crede de cuviinţă”.

Theodor Stolojan, Gheorghe Flutur şi alţi 12 reprezentanţi ai grupului de contestatari ai conducerii PNL vor încerca să-l convingă pe Călin Popescu Tăriceanu, să-i reprimească în partid pe toţi cei excluşi.

“Problema e de a recunoaşte că excluderile au fost făcute abuziv”, a declarat Theodor Stolojan, fost preşdinte PNL.

De altfel, Gheorghe Flutur, a subliniat că în viitor, PNL trebuie să accepte curentele de opinie din interiorul partidului.

“Acest lucru trebuie să nu ajungem iar să ne supărăm unii pe alţii, să ne excludem pentru că unii au alte opinii decât majoritatea”, a spus Flutur.

Susţinătorii platformei au identificat şi alte soluţii pentru depăşirea crizei în care se află partidul. Propunerile vizează înfiinţarea unei echipe de strategie în PNL, readucerea personalităţilor în cadrul partidului şi introducerea criteriului meritocraţiei în acceptarea viitorilor reprezentanţi liberali.

“PNL a suferit de un sindrom, pedigree-ul liberal. Nu se poate vorbi doar de cei veniţi înainte de 90 în partid. Trebuie să înluim pedigree-ul cu meritocraţia@, a mai spus Gheorghe Flutur.

Decizia grupării Stolojan-Flutur de a se întâlni cu actuala conducere a PNL vine la câteva ore după ce Călin Popescu Tăriceanu şi-a reînnoit invitaţia adresată lui Theodor Stolojan. Într-un comunicat, Călin Popescu Tăriceanu a precizat că ar fi considerat oportun un dialog ca între doi bărbaţi, dar este dispus să discute cu fostul lider liberal în formula pe care acesta o consideră avantajoasă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase