Stoma permanent şi pentru toţi

3Comentarii
Stoma permanent şi pentru toţi
Medicina a deschis o clinică de stomatologie cu permanenţă, preţuri mici şi pentru nevoiaşi. Imagini inaugurare  Video: FMF are clinică dentară Video 

Ieri, la Facultatea de Medicină Oradea a fost inaugurată o clinică de stomatologie modernă. Clinica se doreşte una aparte, din moment ce la eveniment au luat parte reprezentanţii autorităţilor locale, dar şi persoane importante din medicina românească: subsecretarul de stat Raed Arafat şi secretarul de stat Cristian Anton Irimia, de la Ministerul Sănătăţii, decanii facultăţilor de stomatologie din ţară, reprezentanţi ai autorităţilor medicale, finanţatori.

Decanul Facultăţii de Medicină Oradea, dr. Gheorghe Bumbu, şi-a văzut unul dintre vise împlinite, deschizând această clinică după circa patru luni de trudă la acest proiect. Decanul a informat că această clinică se datorează eforturilor conjugate depuse de Universitatea Oradea, colegi medici din Germania, de firma de unituri, de membri Clubului Lions, de munictori şi, nu în ultimul rând, de municipalitate. Dr. Bumbu a ţinut să mulţumească în special prietenului său, viceprimarul Gheorghe Carp, care l-a susţinut şi în acest proiect: „Mulţumim lui Dumnezeu că avem un viceprimar doctor, aşa suntem înţeleşi; îi mulţumesc dr. Carp pentru modul exemplar prin care s-a implicat în acest proiect”.

Despre clinică

Secretarul de stat Irimia a apreciat efortul depus în aceste vremuri cu „condiţii grele”, mai ales în condiţiile în care „stomatologia nu prea oferă ceva persoanelor defavorizate”. Dr. Raed Arafat a declarat că Bihorul nu are doar un sistem medical de urgenţă bun ci şi alte proiecte avangardiste ca cel efectuat cu ajutorul Clubului Lions. Rezultatele însă, a spus dr. Arafat, „le vom auzi de la pacienţi”.

Rectorul Universităţii Cornel Antal a dezvăluit că acest proiect început în primăvară a putut fi finalizat acum datorită „tenacităţii dusă până la obsesie” a decanului Bumbu. Viceprimarul Carp a amintit de greutăţile întâmpinate din cauza unor din sistemul medical care nu vor progres, iar dr. Mihai Augustin, preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti din România speră ca acest proiect să nu se „autodistrugă din interior” pentru Oradea are avantajul că dispune de reprezentanţi ai autorităţilor care dau dovadă de înţelepciune.

Şefa Casei de Asigurări de Sănătate, Emilia Gogoneaţă, a recunoscut că CAS Bihor nu a avut în ultimii ani nicio contribuţie în domeniul stomatologiei, dar a promis sprijin, iar episcopul Virgil Bercea a atenţionat doctorii să nu uite să fie samariteni pentru că în altarul lor, adică pe scaunul stomatologic, îl au pe Hristos, prin pacient.

Dr. Bumbu a anunţat că această clinică se doreşte a fi un fel de centru social, care să ajute oamenii nevoiaşi, va avea caracter de permanenţă, deci va fi deschis non-stop. Medici din interior ne-au informat şi că la clinică serviciile stomatologice oferite vor fi prestate pentru cetăţenii obişnuiţi la preţuri chiar de trei ori mai mici.

Otilia Şandor3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor