Stop arşiţă şi restricţii

1Comentariu
Stop arşiţă şi restricţii
Canicula şi-a luat săptămâna trecută tributul şi din Bihor, pe lângă escaladarea numărului de cazuri medicale înregistrându-se sâmbătă chiar şi decesul a unui tânăr căzut într-o fântână la Şişterea şi a unui tânăr cardiac din localitatea Cadea.

Totodată, pompierii au trebuit să realimenteze fântâni secate în zona Gepiş şi să intervină la incendii de vegetaţie uscată favorizate de arşiţă. Trenurile au circulat cu restricţii de viteză din cauza dilatării şinelor. Iar poliţiştii rutieri şi lucrătorii ARR au vegheat la respectarea interzicerii pe timpul zilei a autovehiculelor grele pe tronsoanele de drumuri naţionale.

Însă de luni începând vipia se mai domoleşte în Bihor, judeţul nostru coborând o treaptă, de la codul „portocaliu” la cel „galben”, o consecinţă fiind şi ridicarea restricţiilor rutiere şi feroviare. Aceasta în timp ce avertizarea cu cod portocaliu se menţine cel puţin până mâine în Bucureşti şi în 20 de judeţe din sudul şi estul ţării.

 

Înecat în fântănă

Ieşit sâmbătă cu prietenii la iarbă verde, între Şişterea şi Şuşturogi (comuna Cetariu), un tânăr a plecat să se răcorească la o fântână. Însă când a dat să scoată apă s-a dezechilibrat şi a căzut în puţ. Văzând că nu mai vine, prietenii au început să-l caute şi l-au găsit la moment dat în fântână, nemişcat. Atunci unul dintre ei a coborât să-l scoată în timp ce ceilalţi au anunţat SMURD Bihor prin 112. Sosit rapid la faţa locului, echipajul de salvare a încercat manevre de resuscitare însă era prea târziu. „Am fost alertaţi sâmbătă la amiază. Când am ajuns, victima era scoasă deja din fântână însă nu mai prezenta semne vitale. Prietenii tânărului înecat erau în stare de şoc. Trupul neînsufleţit a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală din Oradea”, ne-a declarat dr. Adriana Casian de la SMURD.

 

L-a doborât soarele

Tot sâmbătă la amiază, un tânăr din Cadea a vrut să scurteze drumul spre casă, luând-o prin grădini. Însă fiind suferind de o insuficienţă cardiacă, A.D. (32 ani),  a suferit un atac de cord, în jurul orei 15:00, în plin câmp, unde nu a fost nimeni să îl ajute. Astfel că deşi s-a alertat Ambulanţa, medicii nu au mai reuşit să îl resusciteze pe nefericit1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor