Stop poluării pârâului Adona

1Comentariu
Stop poluării pârâului Adona
ORADEA – Ieri, o comisie formată din Lucia Varga, de la Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile, Ioan Oprean de la Direcţia Ape Crişuri (DAC), Ioan Ciursaş de la Compania de Apă Canal şi reprezentanţii asociaţiilor de proprietari, au verificat cursul pârâului Adona.

S-a controlat tronsonul Podul Salca – Podul Leonardo da Vinci, unde au fost identificate 12 case şi 30 de blocuri racoradte ilegal la pârâul Adona.

„În ultimele săptămâni Compania de Apă Canal a intervenit pentru a bloca aceste scurgeri ilegale şi până în prezent a racordat la reţeaua de canalizare 7 case şi 25 de blocuri”, spune Anca Mihociu, purtătorul de cuvânt de la DAC. Acelaşi lucru urmează să fie făcut şi cu celelalte imobile.

Monitorizare

În cursul acestei săptămâni se vor preleva probe din trei sectoare ale Adonei, pentru a vedea dacă apele menajere mai ajung în albie. Rezultatele vor fi comunicate şi asociaţiilor de locatari.

„Sperăm că situaţia nu se va repeta şi că locatarii vor înţelege că pot primi sancţiuni financiare foarte mari. Deocamdată vor fi tăiaţi de la canalizarea pluvială”, a declarat Ioan Ciursaş de la Apă Canal.

În ceea ce privesc depozitele de deşeuri de pe cursul apei, DAC a solicitat Primăriei ca în termen de o săptămână să igienizeze zona.

Carmen Brehoi1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor