Stop răutăţilor din şcolile bihorene

De Crina Dobocan
Stop răutăţilor din şcolile bihorene
Campania anti-bullying este iniţiată de Liceul Don Orione din Oradea, în colaborare cu Departamentul de Psihologie, Facultatea de Științe Socio-Umane, Universitatea din Oradea.

Campania se va derula în perioada 4 martie 2016 – 4 mai 2016 și are ca scop informarea elevilor în şcolile bihorene, clasele V-X, despre fenomenul bullying, prin prezentarea atât a manifestărilor şi consecinţele extrem de grave pe care poate să le genereze, cât mai ales ce trebuie să facă elevii în momentul în care identifică acest fenomen în jurul lor.

„Apar în şcoală, printre elevi, comportamente de umilire, intimidare, hărţuire, abuz fizic sau emoţional? Din păcate răspunsul este DA! Dacă aceste comportamente apar frecvent, intens şi manifestate cu intenţie înseamnă că s-a instalat fenomenul «bullying»”, a explicat prof. Alexandru Stoica, directorul Liceului Don Orione din Oradea.

Fenomenul bullying este recunoscut la nivel internaţional sub această denumire. „Denumirea vrea să însumeze o serie de comportamente ostile pe care agresorii le manifestă asupra persoanelor mai vulnerabile. Efectele sale pot fi extrem de grave, cum ar fi depresia, frica sau chiar gândurile suicidale”, a explicat psihologul şcolar Ioana Drugaş.

Iniţiatorii campaniei au realizat şi un videospot educativ „Stop răutăţilor!”, material video care prezintă în 6 minute motivele pentru care trebuie să spunem NU răutăţilor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !