Storc bani pentru bugetul local

9Comentarii
Storc bani pentru bugetul local
Primăria Oradea anunţă fonduri suplimentare obţinute în urma inspecţiilor fiscale la persoanele juridice şi fizice.

Primaria Oradea ar face orice pentru a-şi maximiza veniturile în această perioadă de criză economică. La finele săptămânii trecute, municipalitatea a anunţat rezultatele inspecţiilor fiscale întreprinse atât la persoanele juridice cât şi la cele fizice de pe raza municipiului Oradea.

112 persoane juridice – contribuabili la bugetul local – au fost cuprinse în Programul municipal de Inspecţie fiscală de la începutul anului şi până la finele lunii aprilie. Până la acea dată, pentru 92 de contribuabili inspecţia fiscală a fost finalizată integral, iar pentru alţi douăzeci este în curs de verificare, din cauza neprimirii documentelor contabile solicitate.

Conform celor anunţate de către Biroul de Presă al Primăriei, debitele stabilite suplimentar se ridică la 709.898 lei noi. Din această sumă, doar 183.981 lei reprezintă datoria unei societăţi aflate în insolvenţă. Aşadar, bani cu şanse mici de a fi recuperaţi prea curând. Din debitele pomenite, a fost încasată deja suma de 306.629 lei.

„Controalele de inspecţia fiscală au avut în vedere: investiţiile noi realizate, modernizările efectuate la clădirile existente, extinderi care nu au fost declarate sau au fost declarate eronat, adică sub valoarea reală declarată la compartimentele de specialitate din cadrul Instituţiei Arhitectului Şef”, se arată în comunicatul municipalităţii.

Inspecţia fiscală a vizat însă şi persoane fizice. Au fost verificaţi 276 de contribuabili. În cazul acestor contribuabili, debitele stabilite în plus pentru bugetul local s-au ridicat la 228.488 lei. S-au încasat deja 213.986 lei, adică 93,65% din valoarea stabilită.

Taxa pe reclamă

Tot în această perioadă a avut loc acţiunea de verificare a taxei de afişaj în scop de reclamă şi publicitate la persoanele juridice. Acţiunea a început în 19 aprilie şi a constat în verificarea a 30 de societăţi. În urma controlului s-a constatat că nici una nu avea declarată taxa de afişaj în scop de reclamă şi publicitate! Controlul a determinat însă toate societăţile să-şi întocmească documentaţia privind declararea taxei de afişaj. Debitele stabilite suplimentar pentru această taxă sunt de 5.974 lei, din care 1.500 lei reprezintă amenzile aplicate.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor