Strada Balogh Istvan a fost finalizată. Încep lucrările la breteaua de legătură directă Calea Aradului – Calea Sântandrei

De Costel Demian
Reactualizat la:
5Comentarii
Strada Balogh Istvan a fost finalizată. Încep lucrările la breteaua de legătură directă Calea Aradului – Calea Sântandrei
Primăria Oradea anunță că a finalizat lucrările de modernizare a străzii Balogh Istvan și că va fi dat startul lucrărilor de amenajare a bretelei de legătură directă între Calea Aradului – Calea Sântandrei.

Modernizarea străzii cu o lungime de 630 metri a fost necesară deoarece nu existau dispozitive de colectare și evacuare a apelor și nici trotuare, strada fiind necorespunzătoare pentru desfășurarea circulației în condiții normale. Proiectul modernizării străzii Balogh István a presupus lucrări de infrastructură și suprastructură la partea carosabilă, lucrări de canalizare pluvială și de semnalizare rutieră, amenajarea a 265 de locuri de parcare, trotuare, accese auto și spații verzi. În prezent se lucrează la trasarea marcajelor pe carosabil.

Lucrările au fost executate de asocierea de firme S.C. Drumuri Bihor S.A. (lider) – SC Proexco SRL – SC Drumasfalt SRL, valoarea contractului fiind de 2.005.904,15 lei fără TVA.

Bretea de legătura Calea Aradaului – Calea Sântandrei

Primarul Ilie Bolojan a anunțat realizarea unei bretele de legătură directă între Calea Aradului și Calea Sântandrei, în zona blocurilor ANL. Prin realizarea acestei bretele se urmărește decongestionarea traficului din sensul giratoriu de sub pasajul suprateran, participanții la trafic care vor circula spre Calea Sântandrei nefiind nevoiți să mai intre în girație.

„Ordinul de începere a lucrărilor se va da până la sfârșitul acestei săptămâni, iar dacă totul decurge fără probleme în decembrie se vor finaliza lucrările”, a spus primarul Ilie Bolojan.

Lucrările vor fi efectuate de SC Drumuri Bihor SA, în calitate de lider de asociere, și Aquacons SRL, în calitate de asociat, prin care Aquacons SRL va presta serviciile de proiectare. În cadrul proiectului vor fi efectuate lucrări pentru amenajare carosabil, amenajare trotuar, montarea de panouri foto-absorbante și realizarea iluminatului public.

Bretea de legătură între Calea Aradului și Calea Sântandreiului O primă lucrare se referă la realizarea unei bretele de legătură între Calea Aradului și Calea Sântandrei în zona ANL-urilor. În acest sens, în data de 2 iulie a fost semnat contractul de lucrări între municipiul Oradea și SC Drumuri Bihor SA, în calitate de lider de asociere, și Aquacons SRL, în calitate de asociat, prin care Aquacons SRL va presta serviciile de proiectare, iar lucrările la breteaua de legătură între Calea Aradului și Calea Sântandrei va fi realizată de către SC Drumuri Bihor SA. ”Ordinul de începere a lucrărilor se va da până la sfârșitul acestei săptămâni, iar dacă totul decurge fără probleme în decembrie se vor finaliza lucrările”, a spus primarul Ilie Bolojan. Lucrările vor consta în următoarele: amenajare carosabil, amenajare trotuar, montarea de panouri foto-absorbante, realizarea iluminatului public.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor