Strada Barcăului iese la lumină! Primăria anunță noi lucrări de reabilitare

De Oana Farcas
1Comentariu
Primăria Oradea amenajează strada Barcăului
Primăria Oradea amenajează strada Barcăului - © Foto: PMO
Locuri de joacă pentru copii, spații verzi și terenuri de sport vor fi amenajate în Ioșia, pe strada Barcăului, ca urmare a unui proiect inițiat de Primăria Oradea.

Conform proiectului de hotărâre privind realizarea unui coridor verde cu locuri de petrecere a timpului liber, această zonă, situată între străzile Oneştilor şi Densușeanu și care face obiectul acestui studiu va cuprinde spaţii verzi pe o suprafaţă de aproape 3 hectare şi terenuri de sport pe alte 2 hectare.

„În prezent, studiul de fezabilitate se află în faza de realizare la Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională, acest proiect fiind inclus în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Oradea 2017 – 2023”, explică municipalitatea.

stada-barcaului-oradea Foto: PMO ©

Necesitatea și oportunitatea realizării investiției a fost justificată în cadrul documentației de avizare a lucrărilor de intervenție prin degradarea zonei pe traseul fostei căi ferate şi a terenurilor adiacente acesteia.

Potrivit Primăriei, firma S.C Drum Construct S.R.L se ocupă, în momentul de față, de lucrările de reabilitare a carosabilului a trotuarelor și acceselor. Durata de execuție a lucrărilor de reabilitare este de 9 luni, acestea urmând să fie gata undeva în luna noiembrie 2017.

strada-barcaului Foto: PMO ©

„În continuare, urmează să se execute lucrări de canalizare, lucrări de asfaltare la carosabil, accese și trotuare. Totodată, se va amenaja o girație la intersecția str. Barcăului cu str. Greierului. După amenajarea girației se va trece la executarea lucrărilor de iluminat stradal”, a mai transmis Primăria Oradea.

Ca principal obiectiv, prin acest proiect administraţia locală a dorit reabilitarea infrastructurii urbane din municipiu, astfel încât să se realizeze zone verzi şi spaţii de relaxare pentru cetăţeni.

lucrari-strada-barcaului Foto: PMO ©

Lucrările efective de amenajare a coridorului verde vor începe anul viitor, iar valoarea estimată a proiectului este de 14.000.000 lei. Acesta urmează să fie depus prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, după ce va fi deschisă axa de finanțare.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor