Strada Enescu în colimator

ORADEA – Referitor la articolele apărute în ziarele locale cu privire la situaţia porţiunii de teren de 262 mp de pe strada George Enescu, proprietarii terenului, Lorincz Bela şi Agnes Hidi, doresc să aducă unele precizări: „Casa părintească moştenită de noi cu intrarea de pe strada Gheorghe Doja a fost construită de străbunicii noştri, neexistând la vremea respectivă strada George Enescu.

Suprafaţa în cauză a reprezentat grădina de legume a casei. În urma naţionalizării fără titlu valabil, imobilul a trecut în proprietatatea statului, iar familia noastră a rămas într-o parte mică din casă ca şi simpli chiriaşi. În urma unui proces îndelungat, în anul 2000 imobilul şi terenul aferent – care a inclus şi cei 262 mp – au fost retrocedate.

De la această dată am plătit impozit conform cărţii funciare, pe toată suprafaţa de teren. În anul 2006, în urma măsurătorilor cadastrale cerute de noi, s-a dezmembrat porţiunea de teren aferentă străzii George Enescu. Din 2007 nu s-a mai perceput impozit pe acest teren, find considerat teren public.

În final dorim să subliniem că nu atât cheltuielile legate de impozit şi de lucrările cadastrale ne afectează cel mai mult, ci faptul că nu ne putem bucura de dreptul de proprietate asupra terenului”.

Georgiana Anghel0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !