Strada Iuliu Maniu, in ape tulburi

34Comentarii
Strada Iuliu Maniu, in ape tulburi
Directorul CAO susţine că, birocratic, şantierul de pe I. Maniu e în grafic. Viceprimarul Carp îl contrazice vehement.

Şantierul de pe strada Iuliu Maniu aruncă în aer relaţiile Primariei cu Compania de Apă, una dintre beneficiarii lucrărilor. După ce edilii şi-au declarat în repetate rânduri nemulţumirea faţă de evoluţia lucrării, directorul CAO a venit vineri cu o precizare cel puţin interesantă. „Compania de Apă şi Acvatot avea un contract pe care trebuia să-l respecte. Firma trebuie să predea lucrarea în 15 octombrie, aşa că acum este în graficul de lucrări, conform contractului”, precizează Ovidiu Gavra.

Contractul prevede un termen de execuţie a noii reţele de alimentare cu apă de cinci luni. Cum până anul acesta nu s-au găsit banii pentru lucrare, firma bucureşteană Acvatot a intrat pe amplasament în 18 iulie. Directorul spune că, pentru un termen devansat de finalizare, firma ar fi avut pretenţii financiare. Asta chiar dacă, în timp, executantul ar fi fost de acord cu un termen mai scurt.

„Nu e deloc în grafic. Trebuia predat pentru asfaltare în 23 august, astfel ca asfaltul să fie gata până în 15 septembrie”, ripostează viceprimarul Gheorghe Carp.

„Gavra minte”

Viceprimarul se declară nemulţumit de activitatea lui Ovidiu Gavra şi revoltat de declaraţiile acestuia.

„Domnul Gavra minte. A avut misiunea să convingă Acvatot să termine pe Iuliu Maniu în trei luni şi pentru asta a avut la dispoziţie un an. Domnul Gavra a obţinut acordul verbal dar nu a convins firma să semneze un act adiţional cu acest nou termen. Eu îi imput că nu pe vorbe se fac lucrurile”, declară vicepriamarul.

Carp crede că, dacă ar fi avut voinţa, directorul CAO putea să ia lucrarea de la Acvatot. „Dacă în primele două săptămâni a văzut că lucrările merg prost, de ce nu i-a dat afară? Au lucrat cu antreprenori şi asta nu e permis fără avizul CAO. Era motiv destul să-i scoată afară dacă ar fi vrut”, crede vicele.

Edilul spune că a dat liber pentru spargerea străzii Iuliu Maniu pe baza promisiunii obţinută de directorul CAO, că Acvatot va termina în trei luni. Aglomeraţia inerentă începerii anului şcolar e unul dintre motivele pentru care, spune Carp, a cerut ca strada să fie asfaltată până pe 15 septembrie.

„A fost un angajament pe care dl. Gavra şi l-a luat cu Executivul Primăriei. Responsabil pentru dezastrul de pe Maniu este Compania de Apă şi Acvatot. Dacă a fost mulţumit cu cuvântul de onoare să suporte consecinţele”, ameninţă vicele…

Cristina Ghilea

Acvatot, nedorita în Oradea

Acvatot, nedorita în Oradea

Iuliu Maniu, redeschisa in noiembrie?

Carp, nemultumit de lucrarile de pe Iuliu Maniu34Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor