Străinii ajutaţi să plece acasă

Organizaţia Internaţională pentru Migraţie şi Autoritatea pentru Străini a demarat în urmă cu aproximativ un an programul “Noi te ajutăm să te întorci lângă ai tăi”. Acesta este destinat cetăţenilor străini care nu au drept de şedere în România şi solicitanţilor de azil care doresc să se reântoarcă în ţara lor de origine.

În acest program se pot înscrie cetăţenii străini cărora le-a fost respindă cererea de azil, au hotărât să întrerupăprocedura de obţinere a azilului, sunt solicitanţi de azil sau au obţinut protecţie  umanitară temporară şi doresc să se întoarcă în ţara de orginie, au depăşit perioada de şedere prevăzută de viza română, nu au dreptul legal de şedere în România, vor să se întoarcă în ţara de origine dar nu ai documente de călătorie şi nici mijloace financiare ca se le obţină.

Străinii care se vor înscrie în acest program vor beneficia de bilet de avion gratuit de la Bucureşti până în ţara de origine (de regulă până în capitală), 25 de $ bani de buzunar primiţi la aeroport înaintea plecării şi de documente de călătorie care nu vor avea ştampila de deportare, iar autorităţile din ţara de origine nu vor fi anuţate de întoarcerea străinilor în ţară.

Informaţii legate de acest program se pot obţine de la sediul OIM la numărul de telefon 0212115657 sau la adresa de e-mail iombucharest@iom.int sau prin intermediul Biroului Judeţean pentru Străini Bihor, strada Dunării nr 2 Oradea.

Georgiana Anghel0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !