Străinii, interesaţi de Universitate Oradea

1Comentariu
Un candidat italian a fost prins copiind la examenul de medicină dentară.

În acest an numărul studenţilor care au ales să studieze la Universitate Oradea (5.674) a scăzut cu aproape 1.000, faţă de numărul candidaţilor înscrişi în iulie anul trecut (6.590). Rectorul Cornel Antal a spus că în comparaţie cu anul precedent, numărul celor care s-au înscris la două sau mai multe facultăţi este mai mic. Rectorul Antal a spus că vârful înscrierilor a fost în zilele de 15 – 16 iulie (270 de candidaţi/zi). Perioada înscrierilor la Universitate Oradea a durat anul acesta 12 zile, cu trei zile mai puţin decât în 2008. 

Studenţi străini

 Şi studenţii străini s-au arătat interesaţi de Universitate Oradea. 155 de studenţi străini au ales să studieze la UO. Dintre aceştia 63 provin din ţări care nu sunt membre ale Uniunii Europene (Egipt, Turcia etc.). Pentru ca aceştia să studieze la UO este însă nevoie de acceptul Ministerului Educaţiei. Conducerea Universităţii orădene a trimis dosarele lor la Ministerul Educaţiei pentru a le recunoaşte studiile efectuate în ţara lor şi pentru a fi confirmate. Potrivit rectorului Cornel Antal, din cele 63 de dosare, 50 au fost confirmate, pentru restul se aşteaptă scrisorile de accept. 45 dintre studenţii străini au optat pentru Facultatea de Medicină, 2 pentru Istorie, Geografie şi Relaţii Internaţionale, unul s-a înscris la teologie şi doi la Ştiinţe Juridice. 92 de studenţi care provin din ţările membre ale Uniunii Europene au optat pentru UO. 49 s-au înscris la facultăţi în luna iulie, restul vor participa la concursul pentru sesiunea din septembrie. Pe cele 5 locuri alocate cetăţenilor din Republica Moldova s-au înscris 7 candidaţi, iar pe cele 23 de locuri disponibile pentru cetăţenii de etnie rromă s-au înscris 24 de candidaţi. 

Prins copiind

 Rectorul Cornel Antal a anunţat ieri că a existat un incident în timpul probei scrise de la Facultatea de Medicină. Un candidat italian care susţinea examenul la medicină dentară a fost prins copiind şi a fost eliminat din examen.

Studenţii admişi la facultăţi mai au un pas de făcut: confirmarea locului. Pentru a-şi confirma locul ei trebuie să plătească 100 de lei taxa de înmatriculare şi să depună o cerere la secretariatul facultăţii. În momentul confirmării, studenţii care au intrat pe locurile cu taxă trebuie să-şi plătească prima tranşă a taxei de studiu.

Crina Dobocan1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor