Strainii vor Spitalul Judetean Timisoara

De Delia S. Barbu
Spitalul Judetean, in atentia investitorilor straini
Spitalul Judetean, in atentia investitorilor straini
Timişorenii s-ar putea trata, în curând, în saloane sau secţii de spital ultra-moderne. Mai mult, oraşul ar putea avea un Complex de sănătate, cu spital, locuinţe, loc de recreere sau spaţii comerciale. Titu Bojin, liderul Consiliului Judeţean Timiş, a avut deja mai multe întâlniri pe această temă cu investitori din Spania, Portugalia, Germania, Austria şi Italia.

„ Este cea mai largă paletă de întrevederi pe care le-am avut, cea pe tema sănătăţii. Am întâlnit diferiţi întreprinzători din Spania, Portugalia, Germania, Austria, Italia. Am discutat pe tema intervenţiei în relaţia actului administrativ, pentru că asta ne interesează în mod deosebit, inclusiv la Spitalul Judeţean Timişoara, dar şi la celelalte spitale, la Municipal, la Institutul de Oncologie pe care îl pregătim, sau la Maternitatea la care dorim să găsim soluţii.

De asemenea – în urma discuţiei avute aici cu ministrul sănătăţii Vasile Cepoi, inclusiv cu conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Timiş – am luat în considerare şi deschiderea unor puncte sanitare, acolo unde se pretează, inclusiv a unor dispensare medicale şi chiar redeschiderea unor spitale precum cel de la Ciacova şi altele, pe măsură ce ne vom putea permite să discutăm din punct de vedere financiar”, a precizat Titu Bojin, preşedintele CJT.

Acesta a afirmat că investitorii, care au vizitat întregul Spital Judeţean, se arată interesaţi atât de spitalele actuale, cât şi de ridicarea unor unităţi noi, complexe.

„Promisiunile sunt mari. Sunt promisiuni de la preluarea în totalitate pentru construirea unor spitale, a unor centre de sănătate, cu tot ce înseamnă posibilitatea şi de locuinţă, şi de desfăşurare a timpului liber, şi de ce înseamnă complex comercial pentru oamenii din complexul de acolo, până la încercarea de a merge pe secţii actuale, care să fie preluate şi îmbunătăţite cu fonduri care vin partea firmelor sau cu asocieri, în sensul de participare a spitalului, a CJT, al ministerului. Să vedem ce forme vom găsi. Aşteptăm ca investitorii să se reîntoarcă aici cu propunerile concrete”, a adăugat Titu Bojin.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !