Strandul Municipal si Strandul Iosia, verificate de CJPC Bihor

De Dan Birta
Strandul Municipal si Strandul Iosia, verificate de CJPC Bihor
Protectorii consumatorilor au verificat respectarea condiţiilor din Strandul Iosia si Strandul Municipal.

Ca în fiecare an, în această perioadă, ştrandurile şi piscinele sunt luate cu asalt de către orădeni. Pentru a verifica dacă sunt respectate condiţiile de protecţie a consumatorilor, comisarii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bihor au demarat verificările în ştranduri. Primul pe listă a fost Ştrandul Ioşia. Astfel, o echipă de la CJPC Bihor a descins marţi la ştrandul amintit. „Este o tematică la nivel naţional de verificare a condiţiilor din ştranduri şi piscine precum şi a unităţilor de alimentaţie publică din ştranduri”, a declarat Traian Bejan, comisarul şef al CJPC Bihor.

Verificări

La Ştrandul Ioşia au fost verificate programul de funcţionare, respectarea calităţii apei de îmbăiere, dotarea corespunzătoare, existenţa serviciului de salvare şi a punctelor de prim ajutor şi afişarea tarifelor pentru serviciile prestate sau pentru echipamentele închiriate. „Calitatea apei se încadrează în parametrii normali. Avertizările pe care trebui să le respecte consumatorii sunt la loc vizibil. Grilajele de pe fundul bazinelor sunt fixate bine prin sudare”, a precizat Traian Bejan.

Dintre deficienţele constatate amintim: înlocuirea pei din bazinele mici de la intrarea în bazinele mari ori de câte ori este nevoie şi avertizarea cu litere mai mari cu privire la adâncimea apei din bazine.

Orădenii din ştrand şi-au dat şi ei cu părerea vizavi de condiţii. „Este foarte bine că este şi un bazin cu apă mai rece pentru cei care au probleme cardiace şi pentru cei care doresc să înoate”, şi-a dat cu părerea un orădean.

Cele patru unităţi de alimentaţie publică din ştrand au fost şi ele verificate de protectorii consumatorilor. „Verificăm actele de provenienţă a mărfurilor, facturile, condiţiile de păstrare, afişarea preţurilor. Într-un frigider am găsit patru kilograme de carne fără nici o etichetă, iar un agent economic nu avea afişat telefonul consumatorului”, a specificat Bejan.

Unii dintre clienţii din ştrand erau nemulţumiţi de mutarea unităţilor de alimentaţie publică într-o parte a ştrandului, din centru. Explicaţia lui Eugen Onciu, administratorul ştrandului a fost că: „mulţi clienţi după consumarea mai multor beri vobeau urât şi făceau mizerie. Prin mutarea unităţilor de alimentaţie publică s-a câştigat mai mult spaţiu pentru plajă şi recreere”.

În următoarele zile vor fi verificate şi alte ştranduri şi piscine din judeţ.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !