Ștranduri și piscine amendate de ANAF

De Dan Birta
3Comentarii
Ștranduri și piscine amendate de ANAF
Amenzile aplicate administratorilor de ştranduri şi piscine se ridică la 758.000 lei.

În perioada 15-16 iulie, ANAF, prin Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, a desfăşurat acţiuni de control operativ la societăţi care au în proprietate, administrare sau gestiune bazine de înot, piscine, ştranduri sau spaţii similare destinate activităţilor de divertisment, petrecere a timpului liber, agrement etc., cu precădere a celor care înregistrează o intensificare a activităţii în sezonul estival (în aer liber). „Principalul obiectiv de control a vizat verificarea dotării cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF) şi modul de utilizare a acestora, respectiv a fiscalizării sumelor încasate din vânzarea de bunuri sau prestarea de servicii direct către populaţie”, se precizează în comunicatul ANAF.

În urma acţiunilor de control desfăşurate au fost verificaţi 142 de contribuabili, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 757.983 lei (amenzi şi confiscări). Astfel, s-au aplicat 180 de sancţiuni contravenţionale principale (122 de amenzi şi 58 de avertismente), valoarea totală a amenzilor fiind de 713.627 lei. De asemenea, s-au confiscat sume (numerar), venituri ilicite şi bunuri în valoare totală de 44.356 lei, din care: sume (numerar) în valoare de 13.738 lei; venituri ilicite în valoare de 1.007 lei; bunuri în valoare de 29.611 lei (reprezentând în pondere semnificativă îmbrăcămintea). S-a mai dispus suspendarea activităţii a doi contribuabili (dintre care unul pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 28/1999 privind dotarea cu AMEF şi unul pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 227/2015).

Taguri: , , ,


3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor