Ștrandurile din Nucet și Săcueni, faza gropilor

De Veronica Bursaşiu
2Comentarii
Ștrandurile din Nucet și Săcueni, faza gropilor
Buldozerele și-au făcut apariția pe șantierele din Săcueni și Nucet, acolo unde vor fi construite primele două ștranduri promise de Consiliul Județean.

La Săcueni, lucrările au început pe 7 ianuarie, iar la Nucet luni.

Primarul de Săcueni, Beres Csaba, spune că lucrările încep la doi ani după ce el a făcut o asemenea solicitare în Consiliul Județean, ideea sa fiind aceea că este necesar un bazin de înot în fiecare oraș.

Proiectul privind construirea bazinului este parte integrantă a strategiei de dezvoltare a orașului, iar amplasamentul se află în vecinătatea Liceului Teoretic „Petofi Sandor”.

Au început lucrările la bazinul din Săcueni… @ Foto: Beres Csaba, News Bihor ©

Următorul pas al autorităților din Săcueni este demersul de a introduce bazinul „în circuitul şcolii, pentru ca elevii să aibă posibilitate de a face ora de educaţie fizică aici. În fapt, la Săcueni vor fi construite două bazine: unul semi-olimpic și unul mai mic.

Întreaga construcție pentru bazinul semi-olimpic se întinde pe o suprafață de 1.000 metri pătraţi, dimensiunile efective fiind 25 m x 12 m lăţime, iar „fratele său mai mic” va avea dimensiunile 12,5 m x 6 m.

„Acestea vor fi utile atât pentru copiii care doresc să învețe să înoate, cât și pentru adulții care doresc să facă natație”, spune primarul de Săcueni.

Investiţia este finanţată din fondurile Agenţiei de Dezvoltare Durabilă din cadrul Consiliului Judeţean și este parte a unui proiect ce prevede construirea mai multor bazine didatice în municipiile Beiuş, Salonta, Marghita, Ştei, Nucet, Vaşcău, Săcueni şi Valea lui Mihai.

Lucrarea trebuie să fie gata în 12 luni. Valoarea investițiilor de la Săcueni este de aproximativ 4,5 milioane lei, iar valoarea lucrărilor de la Nucet este de 3,58 milioane de lei, ambele cu TVA inclus. Dacă ADD va obține finanțare de la Guvern, atunci următoarele șantiere se vor deschide la Marghita, Ştei şi Valea lui Mihai.

… și la Nucet @ Foto: Paul Jurca ©2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor