Ştrandurile, verificate de Protecţia Consumatorilor

De Dan Birta
8Comentarii
Ştrandurile, verificate de Protecţia Consumatorilor
25 de operatori economici au fost amendaţi cu 94.000 de lei.

La nu mai puţin de 94.000 de lei se ridică amenzile aplicate de Protecţia Consumatorilor Bihor agenţilor economici care prestează servicii în incinta ştrandurilor, piscinelor, bazinelor de înot, unităţilor de închiriere echipamente de agrement, în parcurile de distracţie, debarcadere.

Controalele s-au derulat în luna iulie 2016 în conformitate cu Programul Tematic de Control al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. Acestea au avut ca scop verificarea respectării conformităţii, calităţii, condiţiilor de comercializare şi etichetare a alimentelor comercializate în chioşcurile şi unitățile de alimentatie publică din incinta ştrandurilor, piscinelor, bazinelor de înot, precum şi în zonele de agrement, parcuri de distracţie, debarcadere etc. „În timpul acţiunilor tematice de control au fost verificaţi 33 de operatori economici, fiind întocmite 25 de procese-verbale de constatare a contravenţiei prin care au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 94.000 lei”, a precizat Giani Bura, inspector şef adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bihor.

Abateri

Principalele abateri constatate în ştranduri, bazine şi piscine au fost: lipsa evidenţei calităţii apei de îmbăiere; neafişarea Regulamentului de ordine interioară, care să cuprindă reguli pentru utilizatorii bazinelor: avertismente, interdicţii, reguli care trebuie respectate; informarea incompletă privind caracteristicile apei de îmbăiere, asupra proprietăţilor sale profilactice, dar şi a celor privind programul de primenire a apei.

În ceea ce priveşte alimentaţia publică din incinta ştrandurilor, s-a constatat: lipsa unei evidenţe scrise a datei congelării, respectiv a datei fabricaţiei pentru preparate; utilizarea mijloacelor de măsurare care aveau verificarea metrologică expirată; lipsa monitorizării temperaturilor din spaţiile frigorifice de păstrare ale produselor; lipsa din lista meniu a gramajului preparatelor şi porţiilor de mâncare, a ingredientelor alergene etc.; neafişarea preţurilor.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor