Strang randurile contra huliganismului sportiv

Strang randurile contra huliganismului sportiv
În baza planului de acţiune naţional, şi Jandarmeria Bihor îşi adună aliaţii pentru lupta anti-huliganism.

Inspectoratul Judeţean de Jandarmerie (IJJ) Bihor a organizat ieri la sediu o rundă de pregătire a personalului care desfăşoară activităţi de asigurare a ordinii şi siguranţei publice în incinta arenelor sportive. Acţiunea s-a derulat în spiritul Legii nr. 4 din 9 ianuarie 2008, modificată şi completată prin Legea nr. 10 din 6 ianuarie 2012 – privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, pentru returul sezonului competiţional 2011 – 2012.

Au participat alături de jandarmi, reprezentanţii principalelor cluburi sportive din judeţul Bihor, ai IPJ Bihor, ai ISU Bihor, Direcţia Judeţeană pentru Sport, Instituţia Prefectului, reprezentanţi ai societăţilor private de pază care au încheiat contracte de prestări servicii de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării competiţiilor sportive.

„Pentru început s-a făcut o analiză a activităţilor pe linie de prevenire şi combatere a violenţei cu ocazia desfăşurării jocurilor sportive, în perioada turului competiţional, iar apoi au fost prezentate modificările aduse Legii 4 din 2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei în sport, de Legea 10 din 2012”, a mai informat căpitan Ion Bogdan, ofiţer de presă al IJJ Bihor.

Şi la „Iuliu Bodola”

În final, tot ieri a avut loc o activitate practică la stadionul „Iuliu Bodola” din Oradea, unde s-au simulat tulburări ale ordinii şi liniştii publice pe itinerariile de «afluire-defluire», la punctele control acces şi filtre, precum şi o intervenţie de restabilirii a ordinii şi liniştii publice prin evacuarea suporterilor dintr-o tribună. Pe 17 martie, FC Bihor va juca acasă cu Poli Timişoara iar Lotus Felix va primi vizita UTA Arad.

Ca noutate, suporterii ajunşi pe lista Jandarmeriei pentru acte de huliganism vor fi obligaţi, să se prezinte la orice sediu de Poliţie, Jandarmerie sau Poliţie de Frontieră în cadrul manifestărilor sportive pentru care au primit interdicţie.

Totodată, suporterii care intră pe gazon în timpul meciurilor riscă închisoare de la şase luni la un an.

Şi amenzile au crescut, ajungând între 80 şi 1.500 de lei pentru spectatori şi de până la 50.000 lei pentru organizatorii de competiţii.

C.H.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !