Strânge cureaua angajaţilor

7Comentarii
Primarul, Ilie Bolojan
Primarul, Ilie Bolojan
Aleşii locali au adoptat luni o hotărâre privind blocarea majorărilor salariale, precum şi renegocierea contractelor colective de muncă în regiile şi societăţile comerciale din subordinea Primăriei.

În paralel, primarul Ilie Bolojan a dat o dispoziţie privind reducerea cheltuielilor cu personalul în toate instituţiile publice din subordinea CL Oradea. E vorba despre aparatul propriu al Primăriei, Administraţia Imobiliară Oradea, Administraţia Socială Comunitară Oradea, Direcţia de Evidenţă a Persoanelor, Poliţia Comunitară Oradea, Clubul Sportiv Municipal, Centrul de Zi şi Casa de Cultură a Municipiului.

Astfel, Bolojan a dispus suspendarea salariului de merit pentru personalul de conducere în aceste instituţii, suspendarea acordarea premiilor către funcţionarii publici şi personalul contractual, precum şi suspendarea acordării sporului de antenă pentru angajaţi. De asemenea, orele suplimentare nu vor mai fi plătite, în contul acestora urmând a fi acordate zile libere!

Mai mult decât atât, primarul Oradiei se gândeşte şi la reduceri de personal. Adică un al doilea val, după cel din toamna anului trecut! Bolojan: „Avem în vedere o reducere o organigramelor, o reducere de personal, ce va fi supusă aprobării Consiliului Local la finele lunii august”. 

Bolojan a trecut la aceste măsuri vâzând că veniturile estimate pentru acest an către bugetul local nu au acoperire în practică. Criza economică a lovit Oradea, invalidând prognoza aparatului de specialitate din Primărie.

Reduceri omniprezente

În plenul şedinţei Consiliului Local de luni, liderul grupului PSD, Ovidiu Mureşan, a ţinut să ia cuvântul cu privire la aceste reduceri. Mureşan a spus că grupul PSD doreşte ca reducerile salariale să fie resimţite în primul rând de cei cu funcţii de conducere. „Personalul de execuţie simte cel mai acut o reducere a drepturilor băneşti, de aceea dorim ca aceste reduceri să fie aplicate cu prioritate asupra celor din conducere”, a ţinut să spună Mureşan.

Primarul Ilie Bolojan l-a informat însă pe Mureşan că reducerile vor fi făcute de peste tot.
În privinţa regiilor, Bolojan îi vizează cu prioritate pe cei de la Electrocentrale SA, o adevărată gaură neagră pentru oraş. „Sigur că celor care lucrează la foc continuu şi nu le poţi da zile libere li se vor plăti în continuare orele suplimentare, însă în celelalte zone, unde această plată nu se impune, nu vom mai plăti”, spune primarul.

Călin Corpaş7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor