Strategia Oradiei 2014-2020, în dezbatere publică

Reactualizat la:
6Comentarii
La nici doi ani de la ultimele modificări din Centrul Civic, Primăria pregăteşte un proiect care schimbă radical soluţia de trafic în zonă.
La nici doi ani de la ultimele modificări din Centrul Civic, Primăria pregăteşte un proiect care schimbă radical soluţia de trafic în zonă.
Investiţiile previzionate de edili costă între 150 şi 200 de milioane de euro.


Cinci domenii de intervenţie au fost delimitate în strategia de dezvoltare a Oradiei pentru intervalul 2014-2020 – infrastructură, transport, mediu, administraţie publică respectiv turism. Aceasta va intra în dezbatere publică miercuri după-amiaza, de la ora 17:00, în Sala Mare a Primăriei.

Milioanele Uniunii

Strategia valorează cam 150 – 200 milioane de euro, bani care acoperă 44 de obiective şi 20 proiecte majore. Este de aşteptat ca grosul banilor să vină din programele de finanţare intervenţională.

Dintre ideile prinse în strategie, dintre cele mai ambiţioase sunt mutarea traficului rutier din Centrul Civic sub pământ, realizarea de drumuri noi de legătură cu localităţi din vecinătatea Oradiei, în special cu Sânmartinul, reabilitarea a încă 25 de kilometri de magistrală termică sau înlocuirea becurilor cu LED-uri în tot oraşul.

Documentul mai cuprinde modernizarea a 30-40 de străzi din Oradea, continuarea programului Aparegio care ar rezolva toate problemele de apă-canal din Oradea, dar şi reabilitarea a 25 de kilometri de reţea de magistrală de termoficare sau izolarea termică a clădirilor publice din oraş şi a blocurilor.

Capitolul „Infrastructură” propune patru porţiuni noi de şosea: 7,5 km de centură pe ruta giraţie Sântandrei – Calea Borşului, 4 km de drum ocolitor între intersecţia Ion Bogdan – Calea Bihorului – giraţie Real, 3,5 km de drum de legătură Oradea – Felix pe o rută paralelă cu calea ferată dar şi centura metropolitană. De asemenea, în listă figurează şi două noi linii de tramvai, între sediul OTL – Calea Aradului – Universitate şi între Oradea şi Băile Felix.

„Obiectivul general al strategiei de dezvoltare locală la nivelul municipiului Oradea îl reprezintă creşterea standardului de viaţă prin valorificarea resurselor existente şi promovarea potenţialului unităţii teritorial-administrative.
Vă rugăm să ne transmiteţi propunerile dvs. de completare ale materialului pe adresa de e-mail: zmo@oradea.ro”, transmite Primăria printr-un comunicat de presă.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor