Strazi inchise si mijloace de transport deviate in centru, sambata. Primariei nu-i pasa

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
Strazi inchise si mijloace de transport deviate in centru, sambata. Primariei nu-i pasa
© Foto: Tion
Mai multe mijloace de transport în comun vor avea traseu deviat, sâmbătă. Trei linii expres și una de troleibuz vor fi deviate din cauza unui eveniment sportiv caritabil, iar autobuzele 33 și 33 barat nu vor mai putea merge pe Splaiul Tudor Vladimirescu, care este închis până luni pentru lucrări ale SDM. Unele străzi din zona centrală vor fi închise, dar reprezentanții primăriei nu s-au sinchisit să îi anunțe pe șoferi nici că se închid, darămite să le spună rutele alternative.


Epilepsy Challenge este un eveniment sportiv care își propune să adune fonduri pentru achiziționarea a patru aparate video EEG prin care să poată fi dezvoltată rețeaua deja existentă de Telemedicină în Epilepsie. Se desfășoară în Piața Libertății, iar cei care s-au înscris vor alerga pe o distanță de 5 km.

Oficialii instituției de pe C.D. Loga nu dau doi bani pe nervii șoferilor. A trebuit să facem muncă de detectiv pentru a afla care sunt străzile afectate de maratonul sportiv. Sunt două comisii în PMT care au dat aprobare: Comisia de ordine publică și Comisia de circulație.

Potrivit hărții publicate pe site-ul evenimentului, se va alerga din Piața Libertății, pe str. I.C. Brătianu, pe Bd. Mihai Eminescu pe lângă primărie, pe podul peste Bega care dă în Bd. Mihai Viteazu și pe Bd. Vasile Pârvan.

harta-maraton-epilepsy

Reprezentanții Primăriei Timișoara nu au anunțat închiderea străzilor pe care se va desfășura evenimentul sportiv, că doar cei înscriși nu vor face slalom printre mașini în scop caritabil.

Atenție! Pe tot parcursul sfârșitului de săptămână, până luni, la ora 12, este închis și Splaiul Tudor Vladimirescu, dar și câteva străzi adiacente. Oficialii PMT nu au anunțat și care sunt aceste străzi adiacente.

Oficialii Societății de Transport Public Timișoara spun că sunt nevoiți să modifice traseele a patru linii pentru evenimentul sportiv „Epilepsy Challenge Timișoara”. Astfel, sâmbătă, între orele 9-13, vor fi deviate liniile Expres 3, Expres 7, Expres 8 și 16, iar de sâmbătă până luni autobuzele 33 și 33 barat.

Potrivit reprezentanților STPT, liniile de autobuz Expres 7, 33 și 33 barat vor circula de la Bd. 16 Decembrie 1989 pe podul Traian, spre Catedrală, pe Bd. Regele Ferdinand, vor întoarce în sensul din Piața Regina Maria și vor continua traseul pe Bd. Regele Ferdinand și pe Bd. 16 Decembrie 1989, de unde vor intra pe traseul obișnuit.

Pe traseul Apicultorilor – Gara de Nord, linia Expres 3 va circula de la str. Cluj, prin sensul din Piața Leonardo da Vinci, pe str. Cluj, pe Bd. Victor Babeș, pe Bd. Mihai Viteazu, prin Piața Bălcescu, pe str. Gheorghe Doja, pe Bd. 16 Decembrie 1989, pe Podul Traian, pe Splaiul Nicolae Titulescu și apoi pe traseul obișnuit. Pe sensul Gara de Nord – Apicultorilor, autobuzul nu își va schimba traseul.

Linia Expres 8 va circula deviat de la str. Iepurelui pe str. Ștefan cel Mare, pe Bd. Eroilor, pe Bd. Victor Babeș, pe Bd. Mihai Viteazu și în continuare pe vechiul traseu, iar autobuzele de pe linia 16 vor circula deviat pe ambele sensuri de la str. Cluj pe str. Michelangelo, pe Bd. I.C. Brătianu, pe str. Grozăvescu, pe Bd. Mihai Eminescu, pe str. Michelangelo și pe str. Cluj.

Duminică și luni, liniile de autobuz Expres 7, 33 și 33 barat vor merge pe traseul modificat, iar liniile Expres 3, Expres 8 și 16 vor reveni pe traseele obișnuite.

„Mijloacele de transport în comun vor opri în stațiile corespunzătoare celorlalte mijloace de transport, inclusiv în stațiile liniilor de tramvai, acolo unde este cazul”, anunță reprezentanții STPT.

Articole pe aceeași temă

Atentie, soferi! Se inchide complet circulatia in zona Flora0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !