Străzi modernizate pe sărite

5Comentarii
Primarul Oradiei, Ilie Bolojan
Primarul Oradiei, Ilie Bolojan
Sprijinul promis de ministrul Vasile Blaga se concretizează, Ministerul Dezvoltării avizând deja proiectul privind modernizarea unui număr de 19 străzi orădene în vederea fluidizării traficului.

Primarul Bolojan a anunţat ieri că reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Nord-Vest vor veni pe 5 august să verifice situaţia în teren după care, în maxim 10 zile, vor semna contractul de finanţare cu Primăria Oradea. „Acum se finalizează caietul de sarcini pentru licitaţie iar până la 1 septembrie vom da drumul la licitaţii pentru cele 19 străzi. Este vorba de lucrări importante, pe o lungime de 9,1 km, în valoare de 8,2 milioane euro, cu o durată de realizare de 39 de luni”, a spus Ilie Bolojan. Pe listă sunt, parţial sau integral, străzile: Alexandru Cazaban, Almaşului, Ardealului, Bumbacului, Decebal, Depoului, Gala Galaction, Horea, Iuliu Maniu, Margaretei, Măslinului, Miron Costin, Morii, Sabinelor, Splaiul Crişanei, Traian Vuia, Ursului, Vaporului şi Viorelelor.

Conexare cu CAO

Conform primarului Oradiei, primele străzi care vor fi modernizate sunt cele care au reţele viabile de apă-canal. „La finele lunii august vom putea preciza străzile cu care vom începe, după o consultare prealabilă între reprezentanţii Companiei de Apă Oradea şi cei ai Direcţiei Tehnice din Primărie, care vor trebui să se pună de acord”, a declarat primarul.
Cu această ocazie, Bolojan a mai subliniat importanţa conexării lucrărilor cu cele de modernizare a reţelei apă-canal, pentru a nu se sparge asfaltul după turnare.

 

„Apar unele probleme tehnice pe acest proiect din cauza suprapunerii cu alte proiecte, unele cu finanţare blocată. Cele mai multe probleme ne crează stoparea finanţării de la Ministerul Mediului a proiectului de introducere de apă-canal. Din păcate, banii nu se regăsesc nici în bugetele pe trimestrul II şi III ale Ministerului astfel că municipalitatea va trebui să plătească din fonduri proprii lucrările de care depind alte proiecte importante”.

Astfel, din cele 367 de străzi orădene cuprinse în proiectul avizat de Ministerul Mediului s-au finalizat reţelele de apă-canal pe doar 57 de străzi iar pe alte 30 de străzi s-au realizat peste 70% din lucrări.

Cristian Horgoş

Drumuri metropolitane, la reabilitare5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor