Străzi orădene în perpetuu şantier

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
12Comentarii
Porţiunea închisă din strada Mihai Eminescu se va lungi cu încă un tronson, până la intersecţia cu strada Treboniu Laurian. Riveranii sunt nemulţumiţi de ritmul în care avansează lucrarea.
Porţiunea închisă din strada Mihai Eminescu se va lungi cu încă un tronson, până la intersecţia cu strada Treboniu Laurian. Riveranii sunt nemulţumiţi de ritmul în care avansează lucrarea.
Un adevărat blestem al conductelor trăiesc orădenii care au în faţa caselor reţele principale de utilităţi.

Pentru că, de regulă, reţelele edilitare de utilităţi urmează aceleaşi trasee, orădenii care în anii trecuţi au fost nevoiţi să suporte tranşeele celor de la Termoficare SA, acum sunt beneficiarii excavaţiilor Companiei de Apă. Străzile Mihai Eminescu şi L. Pasteur – Gheorghe Doja sunt cazuri cât se poate de tipice pentru această situaţie.

Miercuri, Primăria a comunicat noi interdicţii în traficul rutier, pentru a face loc lucrărilor la infrastructura de utilităţi.

„Comisia de circulație din cadrul Primăriei Oradea a aprobat astăzi, 26 septembrie (miercuri – n.r.), la solicitarea Companiei de Apă Oradea, închiderea circulației rutiere pe strada Gheorghe Doja, între blocul Z3 și bifurcația dinspre strada Louis Pasteur, înainte de Spitalul Județean, începând cu 1 octombrie și până în data de 16 octombrie 2018. Circulația va fi închisă pentru execuția primului tronson din lucrarea «Reabilitarea rețelelor de canalizare menajeră și pluvială de pe strada Gheorghe Doja». Tot azi s-a aprobat închiderea circulației rutiere pe strada Mihai Eminescu, între strada Ady Endre și strada August Treboniu Laurian, până în data de 2 noiembrie 2018, pentru execuția tronsonului 3 din cadrul lucrării «Reabilitarea rețelelor de apă, canalizare menajeră și pluvială pe strada Mihai Eminescu»”, transmite Municipalitatea.

Mereu în termen

Modul în care decurg lucrările, pe strada Mihai Eminescu cel puţin, e revoltător pentru cei direct afectaţi, orădeni cu proprietăţi în zonă.

„Eu am auzit că până în 7 octombrie trebuie să termine pe strada Eminescu, până pe strada Republicii, iar ei nu sunt nici la jumătatea drumului. Tot timpul inventează că sunt probleme în teren. Prima dată s-au apucat şi au spart tot drumul, nu am mai putut intra cu maşinile. Acum se întorc şi fac racordurile cu casele. Primăria le-a tot prelungit termenul, şi nouă ne spun că sunt în perioada avizului. Au avut un manager aici, cineva care îi organiza totuşi. Acela a plecat, iar acum lucrează haotic. Până la Crăciun vom avea tot săpături în faţa caselor?”, ne-a relatat un orădean, proprietarul unei locuinţe pe strada Mihai Eminescu.

Omul e cu atât mai nervos cu cât recent a încasat şi o amendă pentru că şi-a parcat maşina aiurea, în condiţiile în care nu a putut-o lăsa în faţa casei. „Ar trebui să îmi iau abonament. Pentru ce să-mi iau abonament, pentru spărturile astea? În plus, trebuie să îmi iau şi lemne. Cum o să fie aia, că nimeni nu intră peste ce e aici?”, îşi continuă el tirada.12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor