Străzi rertrocedate, la un pas de expropriere

Străzi rertrocedate, la un pas de expropriere
ORADEA - Primăria Oradea trebuie să despăgubească două familii şi o persoană juridică, care deţin o bucată din strada George Enescu, respectiv din şoseaua de centură.

Municipalitatea consideră că sumele cerute de proprietarii parcelelor de teren sunt mai mari decât valoarea pieţei, urmează să fie întocmit câte un raport de evaluare pentru fiecare caz în parte, iar dacă proprietarii nu sunt de acord cu sumele propruse în raport vor fi expropriaţi.

Două familii din Oradea, Lorincz Bela Iosif şi Hidi Agnes, deţin o bucată din strada George Enescu, ce le-a fost retrocedată împreună cu locuinţa, în urma unui process cu Primăria Oradea. Proprietarii au cerut despăgubiri în valoare de 180.000 de lei, pe partea din strada ce le-a fost retrocedată, mai exact 229 de metri pătraţi.Consilierii locali au respins cererea celor două familii deoarece au considerat suma cerută prea mare. „Va fi făcut un raport de evaluare, dacă acceptă preţul bine dacă nu vor fi expropriaţi”, a declarat Marcel Boloş, directorul Administraţiei Imobiliare Oradea (AIO).

Totodată, mai există un caz asemăntor. O persoană juridică din Oradea a primit de la Comisia de aplicare a Legii 18 o bucată de 1,54 hectare de teren în zona şoselei de centură, mai exact în apropiere de interesecţia şoselei cu Calea Clujului. Lucrările de lărgire a şoselei de centură facă ca viitorul drum să treacă şi peste o parte din acest teren, prin urmare el trebuie să intre în proprietatea municipalităţii „Peste o parte din teren, mai exact în jur de 5000 de metri va trece şoseaua de centură. Proprietarul ne-a cerut pentru el 200 de euro pe metru pătrat, ceea ce-i cu mult peste valoarea reală. În realitatea terenul valoarea circa 100 de euro pe metru pătrat”, a mai spus Marcel Boloş. Şi în acest caz se va face o evaluare şi expropriere dacă cel care deţine terenul nu va fi de acord cu oferta municipalităţii.

Georgiana Anghel0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !