Stropi, invitat special în ”Școala Altfel”

De Simona Drimbău
Reactualizat la:
Stropi, invitat special în ”Școala Altfel”
Timp de o săptămână, personajul Stropi a avut plăcerea de a cunoaște tineri devotați protecției mediului din cadrul Liceului Greco-Catolic ”Iuliu Maniu”.

Devenită deja o tradiţie, acțiunea națională „ Şcoala Altfel” s-a bucurat și în acest an de susținere din partea Administraţia Bazinală de Apă Crişuri. Peste 100 de elevi au beneficiat de activităţi educative şi interactive menite să ofere un suport în ceea ce priveşte formarea unei atitudini pro mediu în rândul tinerei generaţii.

Anul acesta, elevii din ciclul primar au ales sa viziteze Priza de Apă Oradea pentru a afla mai multe despre mecanismele de captare şi curăţare a apei industriale. Pe lângă prezentarea barajului şi a bazinelor de liniştire a apei, vizitatorii au avut prilejul de a asista la o operaţiune modernă de curăţare a apei.

În funcţie de livelul de cunoştinţe, pentru cei mai mici dintre elevi, personajul Stropi a prezentat lecții interactive. Cu ajutorul unei povești, cei mici și-au îmbogățit cunoștințele cu privire la fenomene precum: poluare, secetă sau inundații.

stropi-copii

O surpriză plăcută a venit din partea elevilor Liceului Teoretic ”Onisifor Ghibu” care au decis să devină voluntarii apelor şi să igienizeze arealul din apropierea acumulării Leșu.

„Aceste activităţi sunt rezultatul bunei colaborări între instituţiile de învăţământ şi Administraţia Bazinală de Apă Crişuri. Prin urmare, orice activitate care aduce un plus de valoare gospodăririi apelor este şi va fi mereu binevenită, astfel A.B.A Crişuri rămâne în continuare un partener important pentru dezvoltarea și promovarea proiectele ecologice”, a precizat Dorel Dume, directorul ABA Crişuri.

La finele activităților elevii au primit materiale didactice special concepute pentru a susține procesul de învățare-predare.
„Instituțiile de învățământ care doresc astfel de parteneriate sunt invitate să contcontacteze echipa A.B.A Crișuri pe adresa presa_abacrisuri@yahoo.com”, spun reprezentanţii ABA.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !